L’Ajuntament de Vic renova el seu compromís amb Reempresa per garantir la continuïtat de les empreses a la ciutat

L’Ajuntament de Vic ha renovat aquest dimarts, en un acte celebrat a Casa Convalescència, el seu compromís amb el Centre de Reempresa de Catalunya, que des del 2013 disposa d’un punt d’atenció Reempresa dins de Creacció. Aquest punt d’atenció ofereix assessorament tant als empresaris i empresàries que volen vendre la seva empresa com a les persones reemprenedores disposades a donar continuïtat a aquests negocis. L’objectiu del programa, promogut per la Cecot en col·laboració amb Autoocupació, és impulsar i estructurar la transmissió d’empreses com a via de creixement d’activitat econòmica, evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació a la ciutat.

“La suma genera èxits”, ha remarcat l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, que ha presidit l’acte de renovació. “Apostem pel relleu que permet aportat riquesa a la ciutat i a la comarca sense perdre la trajectòria empresarial. A Vic, Reempresa ha connectat 89 reemprenedors i 35 cedents, acumulant 12 casos d’èxit i salvaguardant 44 llocs de treball. A l’acte també hi han assistit el vicepresident segon de la Diputació de Barcelona, Marc Castells; la presidenta del Consell Empresarial d’Osona, Lurdes Baulenas; el secretari general de la Cecot i Reempresa, David Garrofé; i la coordinadora de Reempresa a la província de Barcelona, Claudia Massó.

També hi han participat dos testimonials del programa: Francesc Latorre i Xavier Cardús, cedent i reemprenedor de l’empresa Servitec Barcelona, que han explicat al públic assistent la seva experiència personal amb la Reempresa.

Afavorir la continuïtat de les empreses
El juny passat la Diputació de Barcelona i la patronal Cecot van renovar l’acord de col·laboració per consolidar Reempresa a la província de Barcelona com un model d’emprenedoria i de creixement empresarial que incideix en la continuïtat de les empreses. Així doncs, la Diputació de Barcelona desenvolupa el treball en xarxa amb els diferents ajuntaments de la província amb l’objectiu de treballar conjuntament per consolidar el teixit empresarial existent i reforçar la seva competitivitat.
La renovació de l’acord amb l’Ajuntament de Vic significa sumar esforços, informació i recursos per augmentar i consolidar el rendiment d’un model de creixement empresarial que podria evitar el tancament del màxim nombre possible d’empreses durant el temps d’execució del programa als municipis de la Diputació de Barcelona i salvaguardar llocs de treball.

411 reempreses d’èxit i una inversió induïda de més de 19 milions d’euros
Des de la posada en marxa de l’acord, el 2012, fins al 2016 hi va haver un total de 411 reempreses d’èxit que van generar una inversió induïda de més de 19 milions d’euros entre els 35 centres locals de serveis a les empreses de la Diputació de Barcelona. Durant aquest període es van inscriure al programa més de 2117 reemprenedors i 1327 empreses cedents.
Fins avui, a Vic hi ha hagut un total de 12 reempreses d’èxit que han generat una inversió induïda de més de 321.000 euros i que han salvaguardat 44 llocs de treball. El Punt d’Atenció de Reempresa a la ciutat, a Creacció, ha assessorat fins a 35 cedents i a 89 reemprenedors disposats a agafar el testimoni d’una empresa que ja està en funcionament.

Pel que fa al global del país, el nombre de reempreses d’èxit supera ja les 1200, generant una inversió induïda de més de 56 milions d’euros. Per sectors, el comerç representa un 35% del total de casos d’èxit, seguit pel sector de l’hostaleria i el sector serveis que representen un 29% i un 28% de les reempreses d’èxit respectivament. La indústria, l’agricultura i altres sectors com l’immobiliari o el de les reformes representen el 7% restant.

25 d'abril de 2017