La Setmana BIO torna a Osona i al Lluçanès

La Setmana Bio per l’alimentació ecològica implicarà la celebració de tot un conjunt d’activitats pel territori català, amb l’objectiu comú de promocionar i donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques entre la població. Aquest any se celebra la setena edició del 19 al 27 d’octubre. A Osona i al Lluçanès estan previstes un total de 19 activitats promogudes per escoles, biblioteques, productors, elaboradors, comerços, restaurants, associacions i ajuntaments. 

Els dies i l’horari de les activitats es poden consultar al web setmanabio.cat. L’esdeveniment està impulsat per la Generalitat de Catalunya, a través dels departaments d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Educació, i Territori i Sostenibilitat. 

Amb l’objectiu de sensibilitzar la població també s’han organitzat a Osona dues jornades PATT: la primera està prevista per dilluns 21, a la tarda, a la Biblioteca de Vic amb l’objectiu de conèixer la situació actual de la producció ecològica a la comarca. Allà, es presentará el Servei d’Assessorament a l’empresa agroramadera i alimentària. Les inscripcions es poden formalitzar aquí

La següent Jornada PATT està prevista dimarts 22, a la tarda, a les oficines del DARP. Es  parlarà de la gestió dels Menjadors Ecològics i de Proximitat a través de l’experiència d’ECOCENTRAL i de la cap de Cuina de l’escola Germans Corbella de Cardedeu. Les inscripcions es poden fer aquí

Per tal de donar suport als actes, s’ha elaborat un fulletó amb un directori i un mapa amb els operadors ecològics i els comerços minoristes especialitzats en productes ecològics d’Osona i el Lluçanès per tal de fer visible el sector a la comarca. La tasca d’elaboració l’ha dut a terme Creacció conjuntament amb el Consorci del Lluçanès, els Serveis Territorials a la Catalunya Central del DARP, Osona Turisme del Consell Comarcal i la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona.

Des de Creacció, el sector agroalimentari és considerat com a estratègic per a la comarca tant pel seu pes en facturació, ocupació i productivitat com també pels reptes de futur que ha d’afrontar, motivats pels canvis d’hàbits en el consum i també els impactes mediambientals i socials que ens explica l’Observatori, tenint en compte les tendències a nivell mundial. Per tal de donar suport al teixit empresarial i a l’emprenedoria a l’hora d’afrontar els reptes de futur Creacció compta amb el Servei d’assessorament a l’empresa agroramadera i alimentària.

Aquest any s’ha publicat l’Estudi prospectiu de la cadena de valor ecològica. Identificació d’oportunitats per a les empreses locals, on s’analitza l’oportunitat de la producció ecològica en certes baules de la cadena agroalimentària a la comarca d’Osona i al Lluçanès. Per aquest motiu s’ha optat per donar suport en l’organització de la Setmana Bio al territori. 

Aquesta actuació està cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i la Diputació de Barcelona. 

 

14 d'octubre de 2019