La formació a mida, un recurs per generar i inserir talent a les empreses

Creacció estudia les demandes de la comarca i aposta per oferir formacions a mida a les empreses que, actualment, no troben els perfils professionals necessaris al mercat. En breu iniciem un curs d’operacions de muntatge d’instal·lacions elèctriques de baixa tensió i domòtiques en edificis.

El recurs de la formació a mida es va començar a implementar amb un programa de Mercat de Treball de la Diputació de Barcelona el 2016. Actualment, ha esdevingut un recurs estable i molt valorat per aquelles empreses que busquen inserir mà d’obra formada en aspectes i competències molt específiques de la seva organització.

La formació a mida pren més protagonisme que mai en el context econòmic actual, on convergeix un baix nivell d’atur i una manca important de talent. El resultat és que les empreses tenen serioses dificultats per accedir a perfils professionals formats.

Aquest programa és un recurs per crear ocupació de qualitat al territori, oferint una resposta formativa ajustada a les necessitats de les empreses. De fet, s’hi treballa conjuntament durant tot el procés: en la definició dels continguts de la formació, tant tècnics com transversals i digitals; la selecció de participants o la impartició de determinats continguts tècnics. Fins i tot, en ocasions s’utilitzen les seves instal·lacions per a la formació.

Curs d’operacions de muntatge d’instal·lacions elèctriques

En aquest marc, Creacció, juntament amb la Mancomunitat la Plana, el Consorci de la Vall del Ges i els ajuntaments de Centelles i les Masies de Voltregà, ha dissenyat i programat una formació a mida en el camp de les instal·lacions elèctriques, degut a les grans dificultats del sector en trobar operaris especialitzats en aquest àmbit.

El curs s’iniciarà el proper 13 de maig a Vic, a les instal·lacions d’AICO, té una durada de 165 hores i el contingut, validat per les empreses participants, consisteix en el muntatge d’elements i equips d’instal·lacions elèctriques de baixa tensió en edifics, en el muntatge d’instal·lacions domòtiques en edificis i en la prevenció de riscos laborals.

La formació va adreçada a persones en procés de recerca de feina, entre 18 i 55 anys i que tinguin ganes i motivació per conèixer l’ofici i iniciar-se en el sector de les instal·lacions elèctriques. Inscripcions fins al 30 d’abril.

Més informació i inscripcions, fins al 30 d’abril

24 d'abril de 2024