La directora del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya visita Creacció

La directora del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), Mercè Garau, va visitar aquest dimarts al migdia Creacció, l’agència d’emprenedoria, innovació i coneixement d’Osona, ubicada a la Casa de Convalescència de Vic. A més de conèixer les instal·lacions, Garau es va reunir amb representants de Creacció i dels quatre socis que integren l’agència: els ajuntaments de Vic i de Manlleu, el Consell Comarcal d’Osona i la Fundació Universitària Balmes (FUB), l’entitat titular de la UVic-UCC. A la trobada també hi van participar una representació dels diferents Serveis Locals d’Ocupació de la comarca i de Xeisor, la Xarxa d’Entitats d’Inserció Sociolaboral d’Osona i del Ripollès.

La reunió que és la primera que Garau feia a Creacció va servir per presentar-li els principals projectes que desenvolupa l’agència. Entre aquests, l’Observatori Socioeconòmic d’Osona que s’encarrega de monitoritzar la realitat comarcal a través d’indicadors, informes i anàlisis sectorials i també de fer prospecció i detectar macrotendències generalistes i transversals i la seva lectura aplicada als sectors estratègics d’Osona, especialment l’agroalimentari, la indústria i les TIC. Aquesta darrera línia de treball de l’Observatori, encara en un estadi inicial, ha rebut precisament el suport del SOC a través del seu programa de Projectes Innovadors i Experimentals, que dóna resposta a les necessitats del territori amb intervencions que afavoreixin la innovació en el desenvolupament local, l’activitat dels sectors productius estratègics i la generació d’ocupació.

Altres dels projectes que s’han presentat a la directora del SOC han estat el pla estratègic de la Formació Professional a Osona, en el qual encara s’està treballant, el programa Ocupació per la Indústria, l’Espai Crea o la carta de serveis dels Serveis Locals d’Ocupació.

La reunió de dimarts la va presidir el vicepresident tercer de l’àrea de Promoció Econòmica i Desenvolupament Territorial del Consell Comarcal, Josep Maria Freixanet. També hi van assistir el conseller delegat de Creacció i director general de la FUB, Joan Turró; la directora executiva de Creacció, Núria Macià; el conseller delegat de Promoció Econòmica i Consum del Consell Comarcal, Roger Corominas, i representants tècnics dels ajuntaments de Vic i Manlleu, de la UVic-UCC, de la xarxa Xeisor i dels Serveis Locals d’Ocupació d’Osona.

28 de setembre de 2016