La Ciutat dels Sants, un restaurant a dins d’una capella

Jordi Noguera, de Sant Pere de Torelló, va obrir el passat juliol un restaurant ubicat en un indret molt particular: a dins de la capella de la Casa Ricart de Vic. Aquest establiment tan singular compta amb una terrassa al jardí de la casa modernista i aposta pel producte de qualitat.

En Jordi va rebre assessorament de Creacció en els seus inicis. En aquesta conversa ens explica com li ha anat fins ara.

– Una barra presideix ara l’altar de la capella. No és una proposta molt agosarada això de casar gastronomia i religió? 

– Des d’un primer moment vaig tenir clar que volia respectar al màxim els elements i la funcionalitat inicial de l’edifici. La part central d’una església és l’altar i la d’un bar, la barra… no la podia posar a un altre lloc.

– A més d’aquest ambient tan especial, què ofereix el teu restaurant? 

– La Ciutat dels Sants ofereix un espai agradable per anar-hi a tota hora. La idea és que no només sigui un restaurant, sinó també un lloc per fer-hi un cafè, una cervesa o una copa de vi. 

– I des d’una perspectiva gastronòmica?

– En l’àmbit gastronòmic oferim menjar sense pretensions però de qualitat. L’espai que disposem és molt limitat i no podem fer grans suflés, però tenim una carta moderna que canviem segons la temporada i que barreja la cuina catalana amb la mexicana i algun toc asiàtic. 

– D’on ve en Jordi, i com arriba a obrir un restaurant a dins d’una capella?

– Vaig estudiar un grau en Art i Disseny a l’Escola Massana. Durant els meus anys d’estudiant vaig començar a treballar de cambrer els estius i caps de setmana. Mai em vaig desvincular d’aquest ofici perquè la precarietat laboral de la nostra generació no m’ho permetia… fins al dia que vaig decidir dedicar-m’hi completament i per compte propi.

– I et llences en aquest negoci tot sol? L’emprenedoria, millor sol o acompanyat?

– La meva iaia sempre deia: “Les mitges no són mai plenes”. I crec que tenia raó. És una pregunta difícil de contestar. En el meu cas, tinc un equip meravellós que m’ajuda a tirar el negoci endavant. Fiscalment, soc el propietari, però en realitat no podria tirar endavant sense l’equip que m’envolta. 

– Ja fa mig any que has obert el teu negoci. T’has trobat alguna complicació que no esperaves? Com l’has superada?

– Dificultats n’hi ha sempre. Per mi les més difícils són les complicacions legals i  burocràtiques que se m’escapen i no sé com gestionar. El meu consell és tenir un gestor de confiança que arribi allà on nosaltres no arribem.

Foto: Judith Casas

– I durant aquest període, heu aconseguit fidelitzar un determinat tipus de públic?

– Per sort, hem tingut una gran acollida per part de la nostra clientela. I sí, amb el poc temps que portem, hem fidelitzat un grup important de clients als quals estem molt agraïts. 

– Penses que heu trobat el vostre forat en el sector de la restauració a Vic?

– Vic ofereix un ventall molt ampli d’oferta gastronòmica. Crec que és molt d’hora per afirmar que hem trobat el nostre espai. Nosaltres intentem oferir el millor de nosaltres cada dia i de moment ens està funcionant. En tornarem a parlar d’aquí un parell d’anys.

– En tota aquesta aventura empresarial, com t’ha ajudat Creacció?

– Creacció m’ha ajudat moltíssim a aterrar la idea i sobretot, sobretot, a materialitzar-la en números. El pla d’empresa és bàsic per emprendre qualsevol projecte i l’ajuda de Creacció ha estat bàsica per tirar el projecte endavant. En l’àmbit comptable no sabia per on començar i la vostra ajuda va ser meravellosa. Sort n’he tingut!

– Algun projecte de futur?

– Ara mateix només desitjo tirar endavant aquesta proposta i que continuï anant bé com fins ara. No crec que m’emboliqui en cap altre negoci… ja tinc prou mals de cap amb un!

19 de desembre de 2022