La Cambra guardona la innovació, internacionalització i la trajectòria professional d’algunes de les empreses més reconegudes d’Osona

Vic reuneix el món econòmic, empresarial i polític en el Dia de la Cambra d’Osona.

Dijous 30 de novembre, l’Auditori Marià Vila d’Abadal de l’Edifici del Sucre, es va omplir de prop de 260 persones per celebrar el Dia de la Cambra d’Osona, que reuneix a Vic el món econòmic, empresarial i polític de la comarca.

Dia Cambra

L’objectiu del Dia Cambra és apropar el món empresarial i social a temes d’actualitat que poden ser del seu interès i homenatjar l’ecosistema economicoempresarial de la comarca.

Enguany, la vetllada va ser inaugurada per Pere Antentas, qui ha estat al capdavant de la Cambra Territorial d’Osona durant els últims quatre anys. El fins aleshores president en funcions, va aprofitar per reclamar més suport polític a les empreses.

Seguidament, el cap del Gabinet d’Estudis Econòmics i d’Infraestructures de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Ramon Rovira, va conduir la conferència “Més enllà del PIB”, amb l’objectiu d’analitzar el creixement econòmic des del progrés i benestar.

Per concloure l’acte, es va fer el lliurament dels premis Cambra Osona 2023 en cinc categories diferents:

Guardó a la Trajectòria professional

Joaquim Bosch i Vergés de Destil·leries Bosch, empresa fundada l’any 1892 a Sant Quirze de Besora, s’emporta el Premi Cambra a la Trajectòria Professional, per la seva implicació durant més de 60 anys al negoci familiar i la capacitat d’adaptar-se a les necessitats dels nous temps. Ha aconseguit, amb esforços i perseverança, continuar present al mercat actual i expandir la Ratafia Bosch a tota Catalunya.

Guardó a la internacionalització

Blueereed és una empresa dedicada a la indústria tèxtil que neix l’any 1959 a Manlleu. Comença sent un taller de poble i s’ha convertit en un referent a nivell internacional. Clau del seu èxit, és la combinació de l’artesania manual amb la tecnologia d’avantguarda en la fabricació de pintes per a taler. Des de l’any 1971 comercialitza a escala mundial i disposa d’una fàbrica a Pakistan. Rep el Premi Cambra a la Internacionalització per la feina feta durant aquests anys i la projecció de continuar creixent, així obrint l’any vinent una fàbrica a l’Índia.

Guardó a la Indústria agroalimentària

PaVic és una empresa dedicada a l’elaboració i comercialització de pa, brioix i pastisseria. L’any 1956, 14 forners vigatans van decidir obrir un obrador conjunt que ha anat creixent al llarg dels anys. Un concepte de negoci basat en la recerca de la qualitat, la unió d’esforços, la professionalitat i l’adaptació constant a l’última tecnologia. Destaca pel seu posicionament, llegat i èxits, com n’és d’exemple el darrer reconeixement internacional, quan Lluc Cruselles va ser distingit l’any 2022 amb el títol de millor xocolater del món. Enguany, PaVic rep el Premi Cambra Indústria Agroalimentària per la seva història, llegat i l’oferiment del millor producte a la ciutadania.

Guardó Empresa industrial

Maquinària Industrial Farrés, és una empresa familiar que ofereix assessorament i suport en l’enginyeria i disseny de maquinària en la indústria de l’alimentació. Tot va començar l’any 1994 i avui en dia ja compten amb tres centres de treball a Vic i un a Polònia. La companyia continua investigant dia a dia en l’aplicació de noves tecnologies per poder oferir als clients les solucions més innovadores, que permetin optimitzar els processos productius, la fiabilitat i la rendibilitat. La seva prioritat és treballar amb la màxima seguretat. Aquest 2023 han recollit el Premi Cambra Empresa Industrial per la seva trajectòria en el sector que els converteix en referents.

Guardó a l’Emprenedoria innovadora

Flock Brone Art és una empresa líder del sector dels espectacles, que es va fundar l’any 2019. L’empresa neix amb la voluntat de continuar fent exhibicions aèries, però d’una forma més sostenible i amb menys impacte mediambiental que la pirotècnia tradicional. La companyia es caracteritza per fer coreografies amb drons; una experiència innovadora que combina la tecnologia i l’art.

Una jornada que remarca la feina feta per les empreses del territori i la capacitat que tenen de créixer, obrir-se a nous mercats i oportunitats i mantenir-se en el sector durant anys.

A banda del guardó, la Cambra ha homenatjat a les empreses amb els vídeos següents:

Premi trajectòria empresarial: Joaquim Bosch i Vergé

Premi a la internacionalització: Bluereed

Premi Indústria agroalimentària: PaVic

Premi Empresa industrial: Maquinària Industrial Farrés

Premi Emprenedoria innovadora: Flock Drone Art

11 de desembre de 2023