Jordi Noguera, en 10 frases: “Aprofiteu els contactes de l’escola per entrar al món laboral”

El cuiner osonenc, actualment a Singapur, parla amb alumnes de l’Escola d’Hostaleria d’Osona en una sessió de webinar

Nascut a Prats de Lluçanès, Jordi Noguera va començar la seva trajectòria als fogons de Cal Quico, el restaurant familiar, però va ser a l’Estanyol on va descobrir que es volia dedicar a la cuina. Després de treballar en restaurants de renom com el Gaig de Barcelona o l’Arzak al País Basc, va emprendre un viatge professional que el portaria a diferents països europeus. Actualment viu i treballa a Singapur, on és xef executiu d’innovació cul·linària de l’empresa Sodexo.

Noguera va compartir aquest dimecres, 15 de març, la seva experiència professional amb alumnes del grau de direcció de cuina de l’Escola d’Hostaleria d’Osona (EHO), en una conversa a través de webinar. La xerrada va estar dirigida per Gemma Serra, professora de l’EHO.

N’hem extret algunes de les frases més rellevants:

“Heu d’aprofitar l’escola per entrar al món laboral. L’escola té molts contactes”

“Quan contracto algú, jo no vull estrelletes. Vull un bon jugador d’equip”

“Recomano a tothom que vagi a treballar un temps a l’estranger”

“Els catalans que treballem a fora som ambaixadors de la nostra cultura. I ho hem de fer bé”

“Singapur és un país molt ric, un de cada nou habitants és milionari. És fàcil trobar inversors, el que és difícil és trobar l’inversor adequat”

“L’esport nacional a Singapur és menjar i beure fora de casa. Ara, hi ha uns 8.000 restaurants”

“Per què el menjar de la iaia és tan bo? Perquè hi ha un munt d’amor en un plat de patates”

“El més important que has de tenir en compte quan vas a treballar fora és el respecte a la nova cultura i la predisposició a acceptar el que hi ha al país. Però abans t’has d’informar, no pots anar-hi sense saber on vas”

“Uns quants consells: si voleu anar a treballar a fora, heu de tenir una titulació, és el primer que us demanaran; l’escola té contactes, i els heu d’aprofitar; i allà on vagis a fer pràctiques, dona-ho tot, és la teva targeta de presentació”

“L’única innovació que estic aplicacant ara, com a xef executiu d’innovació cul·linària de Sodexo, és la d’aplicar el sentit comú perquè no hi hagin errors en el procés, en el que servim milers d’àpats a escoles i oficines”

Aquest diàleg s’inclou en el marc del projecte Talent Convidat, una iniciativa de Creacció per donar a conèixer osonencs que desenvolupen la seva carrera professional arreu del món. Fa unes setmanes, vam entrevistar Jordi Noguera. Ho podeu recuperar aquí:

16 de març de 2023