Japó i les seves oportunitats de mercat centraran les terceres jornades empresarials Horitzó Àsia

El mercat japonès serà el protagonista de les terceres jornades empresarials Horitzó Àsia, que tindran lloc els propers 13 i 14 de juliol en el marc de la Universitat d’Estiu de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, coincidint amb la celebració del tretzè festival Nits de Cinema Oriental. Les jornades s’organitzen amb l’objectiu de donar a conèixer les possibilitats comercials del continent asiàtic, i cada any giren a l’entorn d’un país concret. En aquesta edició, se centren en Japó i es duran a terme dues taules rodones a més d’una exposició temporal i un taller de cal·ligrafia, que tindran lloc a Casa Convalescència de Vic.

La primera sessió, el 13 de juliol (de 10 a 12h), portarà per títol “Artistes osonencs al Japó”, i se centrarà en l’experiència de dos artistes de la comarca que treballen al mercat japonès o que hi han vist exportada o editada la seva obra. Es tracta de la ninotaire Pilarín Bayés i del músic i membre del grup de J-Rock White Noise Quico Solà. Tots dos parlaran de la seva experiència en una taula que estarà moderada per Susagna Roura, segona tinent d’alcalde i regidora de Cultura i Museus de l’Ajuntament de Vic.

L’endemà, en la mateixa franja horària, la sessió “Japó, una nova oportunitat per a les empreses catalanes” abordarà la realitat d’aquest mercat emergent. La taula rodona comptarà amb les aportacions i l’experiència de Jordi Figueras, sales manager de l’empresa Cacao Sampaka de Vic, i d’Antoni Puntí, enginyer industrial, empresari i president de Pioner Electronics Iberica de 1986 a 2005. Moderats pel president del Círculo Empresarial Japón-España, Jorge Lasheras, reflexionaran sobre un mercat considerat dels més exigents però alhora més prestigiosos de l’Àsia.

L’art de la cal·ligrafia japonesa

Coincidint amb les jornades Horitzó Àsia, del 13 de juliol al 31 d’agost Casa Convalescència acollirà l’exposició temporal “Paper i lletres, l’art de la cal·ligrafia japonesa”, que usa materials molt populars al Japó com ara el paper japonès o washi, i la tinta xinesa per expressar la peculiaritat de les lletres japoneses. Les obres són de la pintora i poetessa japonesa Mihoko Ono, llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Musashino, que ha pintat les obres amb la tècnica mixta i collage expressant la sensibilitat de la traça i la matèria.
Ono serà a Vic el 14 de juliol, on oferirà un taller de cal·ligrafia (de 18 a 19:30h a Casa Convalescència). L’entrada a totes les sessions és gratuïta (excepte el taller, que té un cost de 15€ a pagar el dia de l’activitat) però l’aforament és limitat, de manera que cal confirmar assistència a ogc@uvic.cat.

Estrènyer lligams amb l’Àsia

Les jornades empresarials formen part del projecte Horitzó Àsia, impulsat per l’Ajuntament de Vic, la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, l’agència d’Emprenedoria, Innovació i Coneixement Creacció i l’Associació Nits de Cinema Oriental. El projecte té la voluntat de crear sinergies i potenciar estratègies integrades en relació a l’Àsia que afavoreixin el desenvolupament econòmic, social, educatiu i cultural de Vic i del territori. A més de les jornades empresarials, entre les activitats que organitza s’hi compten el Festival Nits de Cinema Oriental, uns diàlegs entre la realitat catalana i la de diferents països asiàtics o les beques Horitzó Àsia, que permeten a estudiants de doctorat i màster de la UVic-UCC fer estades de recerca a universitats o centres de països asiàtics.
Totes les accions parteixen de la visió d’Àsia com un horitzó ple d’atractius i de possibilitats i com un objectiu de desenvolupament comercial, econòmic, turístic, cultural i universitari. Horitzó Àsia treballa també per enfortir el diàleg i la col·laboració intercultural i per estrènyer lligams amb les comunitats asiàtiques d’aquí.

Programa de les jornades a aquí

1 de juliol de 2016