“Al VIT se t’obren les portes i aprens. Després de 10 anys, hi mantenim el vincle i hi busquem talent i coneixement”

Deu anys donen per molt: moltes persones, empreses i històries. Més enllà de les 70 empreses que han passat pel VIT, s’ha generat una xarxa de relacions i coneixement fora de l’espai en sí mateix. 

La diversitat de projectes i d’experiències viscudes a l’entorn del VIT mostren realitats diferents unides per un fil comú, l’ADN del VIT: col·laborar i intercanviar coneixement en el marc d’un ecosistema tecnològic.

 

Ciclick: Un dels primers projectes que va aterrar al VIT

Jordi Grabolosa i Toni Arrebola, fundadors i CEO’s de Ciclick (disseny i programació de pàgines web i App’s), van ser uns dels primers a estrenar l’espai del VIT el 2011. Es van instal·lar en un dels despatxos del VIT i hi van estar 3 anys “fins que vam decidir canviar d’espai perquè ja havíem augmentat l’equip i ens havíem consolidat”.

La relació amb el VIT continua viva: “Com a empresa continuem contactant amb empreses del VIT per col·laborar en determinats projectes. A vegades hi busquem col·laboradors externs d’alguna especialitat en la que nosaltres no som experts”.

Arrebola i Grabolosa destaquen que “el VIT va tenir sentit en la fase més inicial del nostre projecte i en continua tenint ara. És un lloc on se t’obren les portes i aprens. No només connectes amb projectes i col·laboradors, sinó que tens molt de coneixement concentrat en un espai. El món tecnològic avança molt ràpid. Allà sempre hi ha algú que n’està al cas. Sempre hi trobes suport o coneixement per contrastar algun aspecte que estàs buscant orientar”.

I conclouen: “i el vincle va més enllà de la part professional. Formes part d’una comunitat en tots els sentits. No ens perdem mai les trobades i les barbacoes del VIT. Sempre hi coneixes gent i projectes interessants”.

 

Brontobyte: Un emprenedor d’Olot i un de Girona, al VIT

Josep Guasch i Lluís Foxà, fundadors i CEO’s de Brontobyte (plataforma de serveis cloud i seguretat al núvol), coincideixen en el sentiment de comunitat: “Quan vam entrar al VIT no vam dubtar que era el nostre lloc. El tracte, el feeling, la proximitat ens van fer sentir al lloc on volíem ser. Al VIT hi ha bon rotllo”.

Brontobyte és l’última empresa que s’acaba d’incorporar al VIT recentment.

Guasch i Foxà van començar el seu projecte a Olot. A l’actualitat ja són 4 persones a l’equip i preveuen incorporar-ne una cinquena, en breu. Van decidir instal·lar-se a Vic per la seva situació geogràfica. Van escollir el VIT “perquè és un bon lloc per venir a treballar i per conèixer gent. Hi ha més interacció social que a altres espais. Hi ha bon ambient i un networking potent”.

 

Nació Digital i Adolescents.cat:  “el VIT ens permet contrastar dubtes i tendències del sector digital”

Com a ecosistema, el VIT es converteix sovint en punt de trobada per a empreses i projectes que, tot i no haver estat allotjats mai a l’espai, formen part de la xarxa de coneixement.

Jordi Font, director de negoci i estratègia de Nació Digital i d’Adolescents.cat, explica que “per a nosaltres el VIT és un lloc on poder explorar dubtes i tendències, especialment del sector digital. Al VIT hi contrastem tendències a vegades molt macro, amb persones amb qui compartim orientació. També l’utilitzem com a font de reclutament de talent. El VIT és talent de proximitat”. 

Font es mostra convençut que “el VIT és més estratègic i més competent que el que podia semblar a curt termini per la seva capacitat de generar coneixement i crec que ha de ser poc important pel tema allotjar. La maduresa actual del VIT ha de permetre que a curt termini augmenti de manera exponencial el seu impacte i segurament perquè això passi hem de fer-hi més coses, passar-hi més hores, trobar-nos més…”.

 

24 de març de 2021