Gairebé 300 alumnes de primària d’Osona creen i gestionen les seves cooperatives escolars

Uns 300 alumnes de cinquè de primària de diferents centres escolars d’Osona van participar, el passat 8 de maig, a l’acte de cloenda del programa CUEME, Cultura Emprenedora a l’Escola, que promou que els estudiants creïn i gestionin les seves pròpies cooperatives escolars. Durant aquest curs, han obert un total de 13 cooperatives, que han passat per les fases de constitució, elecció del producte, disseny de la identitat corporativa, difusió i comunicació, producció i venda.

Durant l’acte, al recinte firal de El Sucre de Vic, els alumnes van participar a diferents activitats: un speed dating on en un minut i mig van explicar el seu projecte a altres participants, una entrevista en profunditat sobre el projecte en un set de televisió i una dinàmica de grups per treure conclusions sobre la venda, l’organització i l’aprenentatge que han extret del procés cooperatiu. El recinte firal també va acollir una exposició dels productes fabricats per cada cooperativa perquè els assistents poguessin veure els resultats d’altres projectes.

El programa CUEME el promouen i organitzen les àrees d’ensenyament i promoció econòmica del Consell Comarcal d’Osona, l’Ajuntament de Vic, Creacció, el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura i el Consorci del Lluçanès, amb el suport de la Diputació de Barcelona i dels Ateneus Cooperatius de la Generalitat. A l’acte de cloenda hi van assistir representants polítics de les diverses entitats implicades:

8 de maig de 2017