Es convoca la sisena edició dels Premis Dona TIC

S’ha publicat la convocatòria dels Premis Dona TIC 2020. A partir del 19 de juny i fins al 18 d’agost, es podran presentar les candidatures per a aquests guardons, que tenen el doble objectiu de reconèixer el paper fonamental de les dones en el món professional, empresarial i acadèmic de les noves tecnologies, i oferir referents a les nenes i adolescents que dubten si dedicar-se o no a les disciplines STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) en el futur.

Els premis tenen set categories que s’agrupen en tres àmbits: professional; acadèmic i de revelació, i de divulgació i iniciatives referents.

Les candidatures presentades les avaluarà un jurat paritari, integrat per professionals del sector tecnològic de reconegut prestigi, tant del món acadèmic, com empresarial, institucional i associatiu.

Com a novetat, aquest any el jurat comptarà amb un comitè tècnic i un comitè d’honor, amb funcions diferents. El comitè tècnic valorarà les candidatures i en triarà sis semifinalistes per a cadascuna de les categories, i el comitè d’honor seleccionarà les tres candidatures finalistes i la guanyadora de cada categoria.

L’any 2019 es van presentar 109 candidatures, una xifra que ha doblat amb escreix les 45 que van optar a la primera convocatòria del 2015.

El lliurament dels guardons dels Premis Dona TIC 2020 es farà coincidint amb el Dia d’Ada Lovelace, el 13 d’octubre, en reconeixement a la que fou la primera programadora de la història.

Més informació aquí

Notícia de https://web.gencat.cat/ 

19 de juny de 2020