Entrega de premis de la primera edició d’EducaEmprèn Osona

Els premis, convocats pels serveis d’emprenedoria d’Osona, promouen l’esperit emprenedor, innovador i creatiu dels alumnes de la comarca

Aquest dimecres 8 de juliol  s’ha celebrat, a la seu de Creacció a Vic, el lliurament dels xecs-regal als premiats en la primera edició d’EducaEmprèn Osona. Els premis, creats i organitzats conjuntament amb tots els serveis d’emprenedoria de la comarca d’Osona, volen motivar i promoure l’esperit emprenedor, innovador i creatiu de l’alumnat de secundària, batxillerat, FP i universitat, mitjançant el reconeixement públic de projectes emprenedors. ​

Els xecs-regal, per valor de 500 euros cadascun, els van lliurar la regidora de promoció ecòmica de Vic, Bet Piella, el regidor de promoció econòmica de Manlleu, David Bosch, i la directora executiva de Creacció, Núria Macià.

La proclamació dels premiats ja es va realitzar el passat 22 de juny en un acte en format online, arran del context generat per la COVID19. L’acte del 22 de juny es va obrir amb una taula rodona online d’emprenedors osonencs, en què hi van participar Josep Dosta (Woodys Barcelona), Judith Saus (Niuverd), David Sanglas (cuiner freelance) i Pep Padrós (Anigami). La va moderar Roger Carandell d’Adolescents.cat.

Els diferents punts de vista dels quatre emprenedors i les diferències entre els seus projectes van posar sobre la taula les singularitats de l’emprenedoria. “A vegades els projectes neixen per casualitats” va dir Josep Dosta, o “el projecte que neix a de partir d’una passió” va assegurar Pep Padrós d’Anigami. Per la seva banda, Judith Saus de Niuverd es mostrava convençuda que “el projecte ha de néixer a partir d’una manera de viure” .  I David Sanglas afegia: “has d’emprendre per ocupar una figura que fins ara no existia”.

Els projectes premiats
EASY ELEVATOR
Projecte de Mònica Serrat Montaña de l’Institut de Vic, en la categoria B pera a estudiants de batxillerat i CFGM

WATERNAM
Projecte d’en Mohamed Lahhit de l’Institut de Vic. en la categoria C, per  a estudiants de CFGS i universitaris.

CLEANGYM
Projecte de David Iglesias, Ainhoa Ferreras, Elisabet Romo i Roger Munmany del Campus Professional Teknós, de la Univeristat de Vic, en la categoria Repte Empresa.
En aquesta edició el repte s’ha treballat conjuntament Girbau. El fabricant de maquinària per a bugaderia industrial va reptar els joves a presentar solucions en el marc del lema “Imagina un servei de gestió de la roba per a joves com tu”

L’acte es va tancar amb un reconeixement als centres participants agraint-los la seva implicació i dedicació tant amb els Premis EducaEmprèn Osona com amb el projecte Repte Empresa. 

9 de juliol de 2020