Entitats d’Osona creen una oficina tècnica de suport al desdoblament de la línia R3 de tren

La nova oficina estarà ubicada a la seu de Creacció, a la Casa de Convalescència

Diverses entitats, empreses i representants de l’administració han decidit crear una oficina tècnica de suport al desdoblament de la línia R3. La nova oficina estarà ubicada a la seu de Creacció a Casa de Convalescència, a Vic, i comptarà amb un equip de 3 persones (1 expert, 1 enginyer cedit per l’Ajuntament de Vic i 1 persona de suport).

La decisió de crear l’oficina és una de les primeres accions sorgides de la “Comissió tècnica pel desdoblament de la línia R3 Osona-Ripollès” que es va constituir el gener passat amb entitats i agents tant d’Osona com de fora de la comarca.

La comissió està liderada pel Dr. Josep Arimany, President de Creacció i Diputat-President de l’Àrea d’Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial de la Diputació de Barcelona.

La nova oficina tècnica s’encarregarà de realitzar un seguiment exhaustiu del desdoblament de la línia R3 des del territori.

Les entitats i agents del territori treballen pel desdoblament per afavorir la millora de la mobilitat d’Osona i així afavorir el desenvolupament sostenible (social, econòmic i ambiental). Amb l’aposta per al desenvolupament sostenible es vol millorar la qualitat de vida de les persones, millorar les seves oportunitats d’ocupabilitat i facilitar la captació de nou talent a la comarca. També vol afavorir la competitivitat i sostenibilitat de les empreses a través de la millora de la mobilitat de mercaderies.

Entre els objectius de la comissió entorn del desdoblament es treballa per seguir les actuacions als perímetres de totes les estacions, així com treballar per construir una estació de mercaderies a Manlleu.

La Comissió està coordinada per l’Ajuntament de Vic, Ajuntament de Manlleu, Consell Comarcal d’Osona, Universitat de Vic – UCC, Cambra d’Osona, Consell Empresarial d’Osona, sindicats i entitats com ara l’Associació que no ens fotin el tren.

19 de maig de 2021