Engrana, l’empoderament de dones emprenedores del sector agroalimentari

El programa, impulsat des de Creacció, té com a objectiu proporcionar assessorament, eines i coneixements per  potenciar la gestió empresarial i el lideratge.

Creacció ha posat en marxa aquest dimarts, 24 d’octubre, el programa Engrana, dissenyat per donar suport a projectes liderats per dones que es dediquen a l’elaboració de productes agroalimentaris i naturals. La iniciativa té com a objectiu proporcionar assessorament, eines i coneixements essencials per  potenciar la gestió empresarial d’aquestes emprenedores i les seves habilitats de lideratge.

A la iniciativa hi participen 11 dones emprenedores, amb les seves empreses: El Circell (Gurb); Niuver (Sant Feliu Sasserra), Mas Corcó Pagesos Forners (Manlleu), Casanova (Sora), Glòria Roig Nieto (Lluçà), El Serradet de Barneres (Manlleu), La Musona (Les Masies de Roda), Bellota (Vic), Red Passion Berries (Viladrau), Bardisa SCP (Santa Maria d’Oló) i Ginsoaps (Orís). Bones sensacions a la primera sessió, on s’ha establert una relació molt fluïda entre les participants. 

Entre aquestes empreses, s’hi poden trobar productors de formatges, ungüents naturals, sabons, llúpols i herbes aromàtiques, pa i melmelada fins a carn de cabrit, xai, pollastre ecològic o vedella.

El programa té una durada de dos mesos i es portarà a terme del 24 d’octubre al 19 de desembre a l’Espai Crea de Casa Convalescència. Va a càrrec d’Elisabet Bach Oller, experta en consolidació de micropymes; i Elisabet Freixa, consultora, facilitadora i coach en processos de desenvolupament, que ha liderat la primera sessió.

Es faran sessions grupals i també  individualitzades d’assessorament, coaching i tutoria, en horaris convinguts entre les participants i els experts. En els temes que es tractaran hi ha, entre d’altres, la diagnosi de cada projecte, amb les seves fortaleses i febleses, la gestió de les finances, l’empoderament, eines de gestió… 

Les participants podran formar part, a més, d’una xarxa de dones emprenedores entre les quals es podran establir sinergies en totes direccions.

Més informació

26 d'octubre de 2023