Els serveis d’ocupació de la comarca busquen 30 persones per a formar-les i treballar a la Indústria osonenca

Creacció impulsa aquest programa juntament amb els serveis d’ocupació de la Mancomunitat la Plana, del Consorci per a la Promoció dels Municipis del Lluçanès, del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, dels Ajuntaments de Roda de Ter, Manlleu, Centelles, Vic, Les Masies de Voltregà i Sant Hipòlit de Voltregà, i del Consell Comarcal d’Osona.

El programa “Ocupació per a la Indústria”, impulsat per Creacció, inclou l’activitat de Formació Experimental. Sovint a les empreses els costa trobar personal qualificat per alguna de les posicions de fabricació industrial. L’oferta al mercat laboral i la demanda de les empreses no és coincident. Les empreses necessiten un perfil professional compromès, amb ganes de treballar i amb voluntat de continuïtat dins de l’empresa. Aquestes competències han d’estar complementades amb uns coneixements tècnics per tal de garantir l’èxit de la contractació, tant per part de l’empresa com per part del treballador. S’ofereixen trenta places a persones que estiguin a l’atur per formar-se i fer pràctiques. Actualment, el sector industrial a Osona ocupa 5.000 persones i suposa el 8,6% del PIB.
Per tal de contribuir a la competitivitat de les empreses i facilitar la inserció laboral, els agents de la comarca han preparat aquesta activitat experimental de formació perquè les persones puguin adquirir el perfil esmentat. Aquesta formació es durà a terme entre els mesos de novembre i abril, amb un total de 350 hores, i les persones que hi participin faran pràctiques a les empreses que ja s’han mostrat interessades en el programa. Per tal de poder compatibilitzar formació en aula i activitat a l’empresa, la formació serà de quatre hores diàries. Hi haurà dos grups, un de soldadura i un de mecanització. De les 350 hores, 160 seran de competències bàsiques industrials (plànols, qualitat, riscos laborals, etc.), i les altres 190 seran d’especialització en mecanització o soldadura, en funció del grup en què participi cada alumne. Aquesta formació assegura una alta inserció laboral.
La convocatòria és oberta a totes les persones que tinguin ganes de reorientar el seu perfil professional. Poden participar al programa persones en edat de treballar i residents a la comarca d’Osona. Tradicionalment la presència de dones en aquestes posicions de treball és molt baixa, però en l’actualitat es deu fonamentalment a factors culturals; els llocs de treball a què s’optaran són perfectament adequats per qualsevol dels dos gèneres.
Per formar-ne part, cal omplir la sol·licitud a qualsevol de les oficines de la Mancomunitat la Plana, del Consorci per a la Promoció dels Municipis del Lluçanès, del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, dels Ajuntaments de Roda de Ter, Manlleu, Centelles, Vic, Les Masies de Voltregà i Sant Hipòlit de Voltregà, i del Consell Comarcal d’Osona, o bé per correu electrònic a industria@creaccio.cat. La data límit és el proper 28 d’octubre.

Les consultes es poden adreçar a: industria@creaccio.cat
El procés de selecció el faran conjuntament els agents locals i els tècnics que coordinen el programa per assegurar l’èxit del programa formatiu i la inserció laboral.

15 d'octubre de 2015