Els serveis d’ocupació de la comarca busquen 20 persones per a formar-los i treballar com a Tècnics Comercials a la Indústria osonenca

El programa “Ocupació per a la Indústria”, impulsat per Creacció, inclou l’activitat de Formació Experimental. Sovint a les empreses els costa trobar personal tècnic qualificat per a les vendes, el tracte al client i l’assistència tècnica. L’oferta al mercat laboral i la demanda de les empreses no és coincident. Les empreses necessiten un perfil professional compromès, amb ganes de treballar i amb voluntat de continuïtat dins l’empresa. Aquestes competències han d’estar complementades amb uns coneixements tècnics per tal de garantir l’èxit de la contractació tant per part de l’empresa com per part del treballador. Per això, s’obre una convocatòria en què s’ofereixen vint places a persones que estan en situació d’atur per a formar-se com a tècnics comercials a la indústria osonenca.

Actualment, el sector industrial a Osona ocupa 5.000 persones i suposa el 8,6% del nombre d’empreses. Per tal de contribuir a la competitivitat de les empreses i facilitar la inserció laboral, els agents de la comarca han preparat aquesta activitat experimental de formació perquè les persones puguin adquirir el perfil esmentat. Aquesta formació es durà a terme a partir del mes d’abril, amb un total de 200 hores i les persones que hi participin prepararan les seves candidatures per a les empreses que ja s’han mostrat interessades en el programa. Per tal de poder compatibilitzar formació en aula i activitat a l’empresa, la formació serà de mitja jornada en Tècniques Comercials. Aquesta formació assegura una alta inserció laboral.
La convocatòria també és oberta a totes les persones que tinguin ganes de reorientar el seu perfil professional. Poden participar al programa persones en edat de treballar i residents a la comarca d’Osona o el Lluçanès. Les persones han de comptar amb un cicle formatiu i/o titulació universitària.

Creacció impulsa aquest programa juntament amb els serveis d’ocupació de la Mancomunitat la Plana, del Consorci per a la Promoció dels Municipis del Lluçanès, del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, dels Ajuntaments de Roda de Ter, Manlleu, Centelles, Vic, Les Masies de Voltregà i Sant Hipòlit de Voltregà, i del Consell Comarcal d’Osona, amb el finançament de la Diputació de Barcelona.

Si és del teu interés, pots omplir aquest qüestionari: https://goo.gl/NJ3YOT

2 de març de 2016