Els negocis d’Osona vinculats a activitats esportives superen l’estiu amb nota

El que semblava que podria ser un estiu negre per a moltes empreses vinculades a les activitats esportives de la comarca s’ha acabat tancant amb un balanç positiu.

Així ho constaten els representants de tres negocis vinculats a l’aigua, membres d’Osoning, el clúster d’esports d’Osona.

Sebastià Parés, de Kayak Sau, explica que “ tenint en compte la incertesa amb què vam començar la temporada, la valoració és molt bona. Estem molt contents, no esperàvem treballar tant! “.

Marc Alvárez, d’Aquaterra Club, no només fa balanç positiu de l’estiu, sinó que fins i tot afirma que el nombre de visitants ha repuntat: “Ha estat un estiu intens i amb més visites de les habituals. Imaginem que per la situació actual. La gent buscava escapar-se a la muntanya”.

En canvi, Joan Casas, gerent del Club Natació Vic ETB, si bé valora positivament l’aprenentatge i l’adaptació a la nova situació, destaca la baixada de l’assistència. “Podem fer dues valoracions ben diferents. A nivell sanitari, la valoració és bona. Després d’aplicar les mesures de seguretat i higiene recomanades no hem tingut cap cas de Covid-19 sorgit dels contactes a dins la instal·lació i, per tant, s’ha demostrat que els clubs esportius són llocs segurs. Però l’assistència no ha estat tant bona. Vam obrir just a principi d’estiu que és una època amb un cert canvi de rutines. Molta gent va preferir esperar per veure com evolucionava tot, fins que han entès que cal adaptar-se a les circumstàncies i intentar fer vida normal”, afirma Casas.

Tots plegats assenyalen que el principal impacte de la pandèmia als seus negocis ha estat l’adaptació ajustant-se a les normatives que anaven sorgint.

Marc Alvárez explica que  “al principi la pandèmia ens van afectar força. Vam perdre tots els esdeveniments d’empresa que ja teníem contractes i també totes les activitats escolars i d’esplais. Per això, hem hagut d’ajustar l’equip en algunes àrees. Per la resta, tot ha continuat igual. A nivell de neteja i seguretat fa anys que ho tenim molt solucionat”.

Per la seva banda, Joan Casas afirma que l’impacte de la Covid ha estat important: “Ha calgut adaptar diversos aspectes tècnics tant al control d’accessos com a les reserves dels espais. Aquests canvis s’han hagut d’explicar. I tot plegat s’ha hagut de fer de forma precipitada per les circumstàncies. De tota manera, el resultat ha estat bo. Els clients que venen es mostren satisfets perquè tenen més espai. Respecte als serveis, n’hem impulsat alguns i n’hem adaptat d’altres per augmentar l’activitat a l’aire lliure”.

Sebastià Parés diu que “inicialment, l’impacte que vam tenir va ser el retard en el començament de les activitats, però un cop va arrencar la temporada, els canvis van venir amb les mesures de seguretat incorporades dins de les nostres activitats: molta cura amb la neteja del material , grups reduïts i graduals, mascareta, distància, etc.”.

En algun cas, la pandèmia ha accelerat el desenvolupament de noves oportunitats de negoci. Parés explica que “Esperem que la climatologia de la tardor ens permeti allargar l’activitat fins a finals d’octubre. Paral·lelament, seguiré treballant amb el nou projecte amb bicicletes elèctriques de muntanya, amb activitats que permeten gaudir i conèixer el territori d’una manera neta i còmode.  Amb les e-bikes podem treballar durant tot l’any”.

Joan Casas explica que en el cas del Vic ETB  “es precipitaran totes les previsions que havíem fet de serveis i contractació digital, que les posarem en pràctica molt abans del previst.”

Tots encaren el futur expectants i pendents de l’evolució de la pandèmia, però convençuts que les coses s’estan fent bé. “Ens en sortirem tal i com hem fet amb d’altres crisis”.

 

Llegir la notícia a osona.com

Llegir notícia al 9 Nou

18 de setembre de 2020