Els beneficis de la fotovoltaica a l’empresa

L’energia solar té moltes avantatges, tant econòmiques com socials i ambientals. Si vols beneficiar-te’n i instal·lar plaques fotovoltaiques a la teva empresa, des de Proenergia Osona t’assessorem i et resolem tots els dubtes que tinguis.

El sol és una de les fonts d’energia renovable més eficient, ja que la seva potència és ilimitada, no s’esgota. A més, és una energia neta, no emet cap tipus de contaminació i està disponible a un cost molt baix. 

En aquests moments, la tecnologia dels panells solars fotovoltaics ha fet un pas endavant i està molt avançada, amb una vida útil més llarga i un preu que s’ha reduït força en els darrers anys. Per tot plegat, no tenim cap dubte que aquesta és una inversió rendible, especialment per a les empreses, ja que les hores de funcionament i consum energètic coincideixen majoritàriament amb les de radiació solar, per tant, de producció d’energia.

Però, realment, quins són els beneficis per a les empreses? Te n’expliquem alguns que segur que et poden interessar: 

Estalvi econòmic a curt, mig i llarg termini. Des del minut zero, des que entra en funcionament la instal·lació, es redueix el consum extern d’energia, per tant, es veu reflectit en el cost de la factura, que és menor. I durant temps, ja que la vida de la instal·lació és relativament llarga. A més, els excedents d’energia que es produeixen però no s’utilitzen s’aboquen a la xarxa exterior i poden ser compensats econòmicament per la comercialitzadora. Tot això fa que el temps de retorn de la inversió en el cas de les empreses sigui relativament curt.

Independència energètica. Segons el tipus d’activitat que realitzi l’empresa, pot arribar a aconseguir un alt grau d’autonomia. En indústries amb gran intensitat de consum, aquesta autonomia pot ser menor, però l’estalvi també pot ser significatiu.

Estabilitat del preu de l’energia que es genera. En els darrers mesos hem viscut una gran inestabilitat del mercat energètic, amb unes baixades i pujades que afecten l’economia de l’empresa. Com més energia autoprodueixi l’empresa menys subjecte estarà a aquesta variabilitat de preus. 

Responsabilitat empresarial. Aposta per la sostenibilitat i la reducció de la petjada de carboni (emissions totals de gasos d’efecte hivernacle derivades de l’activitat de l’empresa). Aporta un impacte positiu en la marca de l’empresa i un valor diferencial de respecte pel medi ambient.

Responsabilitat personal. Aposta contra la crisi climàtica i la dependència energètica.

Com et podem ajudar des de Proenergia?

Des de Proenergia Osona t’assessorem en els dubtes que tinguis en relació a l’autoconsum: sobre quina instal·lació és la més adequada a la teva empresa, quins ajuts i finançament hi ha disponibles, què pots fer si tens amiant a la coberta. A més, et fem un avantprojecte de la teva instal·lació adequada a les teves necessitats de consum, amb les dades del cost i el temps de retorn.

Si t’interessa tirar endavant amb la proposta, la instal·ladora de referència de Proenergia et realitzarà la instal·lació adequada a les teves necessitats, amb unes bones condicions econòmiques, tècniques i de garanties. Des de de Proenergia supervisem i t’acompanyem en tot el procés.

Vols que t’ajudem amb la teva instal·lació? Tens dubtes?

2 d'octubre de 2023