Els 11 escenaris de futur a Osona

Jordi Serra del Pino presentarà, en un monogràfic d’anàlisi prospectiva, les possibles evolucions de la comarca que ens ajudaran a anticipar-nos als reptes que ens venen per endavant. L’acte està obert a tota la ciutadania i es farà el 20 d’abril a la Sala Gòtica de la UVic-UCC

L’Informe de Competitivitat de la comarca d’Osona, presentat fa uns dies, incorpora enguany com a novetat una anàlisi de prospectiva amb la intenció d’aportar més elements a la reflexió del futur de la comarca. Per fer-ho s’ha emprat la metodologia dels Tres demàs, un enfocament progressiu a partir de l’evolució dels principals indicadors amb els quals treballa l’Observatori Socioeconòmic d’Osona i que genera diversos escenaris de futur.

Jordi Serra del Pino, consultor especialitzat en prospectiva, estratègia i intel·ligència, ha estat l’autor d’aquesta anàlisi prospectiva, on es desgranen breument 11 escenaris de futur a la comarca, dividits en tres grans grups marcats per la continuïtat, el canvi o els futurs impensats. En aquest context, apareixen opcions com l’Osona fracturada, entomant el canvi o la satel·lització de la comarca, entre d’altres.

Aquest document explora diverses possibilitats d’evolució futura per Osona. Però només són això, possibilitats futures. El seu valor rau en la seva capacitat per ajudar-nos a entendre les conseqüències de les nostres decisions en el present.

El mateix Serra del Pino en ho explicarà en un monogràfic obert a la ciutadania i a tots els agents del territori que es farà el proper 20 d’abril, de 17.30 a 19 h, a la Sala Gòtica de la UVic-UCC, al carrer Dr. Junyent 1. La vetllada inclourà un debat amb els presents. La iniciativa s’engloba en els projectes estratègics de la comarca “Osona, reptes de futur”.

Inscripcions obertes, aquí

Trobaràs els 11 escenaris de futur aquí, a dins l’Informe de Competitivitat de la comarca d’Osona

Cinefòrum i debat: “Ciutat en Beta: el treball d’avui, la ciutat del demà”

Recordeu que, en el mateix marc, Creacció projectarà el proper 26 d’abril el documental “Ciutat en Beta: el treball d’avui, la ciutat del demà” a l’espai ETC de Vic (Passeig Generalitat,46). L’acte començarà a les 19.30 h i inclou una taula rodona de luxe posterior al film, conduïda per Alfred Vernis i amb la participació de Mònica Carrera, Marina Geli i Albert Cañigueral.

La projecció audiovisual, de 54 minuts de durada, obre via a diferents reflexions entorn el teletreball, l’automatització del treball i oportunitats d’ocupacions noves en diferents sectors econòmics.

Més informació i inscripcions

3 d'abril de 2023