El Sucre de Vic aplega a un centenar d’empresaris i emprenedors per conèixer la Reempresa

L’edifici El Sucre de Vic va acollir, el dijous 10 d’octubre, la vuitena edició de la Matinal de la Reempresa, un matí d’activitats i conferències destinades a persones que busquen vendre la seva empresa i a emprenedors i emprenedores amb l’objectiu d’agafar el relleu d’un negoci que ja està en funcionament. 

L’acte, que va reunir a un centenar d’assistents, va estar coordinat conjuntament per l’Ajuntament de Vic – Creacció, l’Ajuntament de Manlleu – OPE Manlleu i l’Ajuntament de Centelles en la seva qualitat de punts d’atenció de Reempresa.

A l’acte hi va participar la regidora de Promoció Econòmica, Ocupació i Comerç de l’Ajuntament de Vic, Bet Piella, el coordinador de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, Javier Villamayor, el president de la patronal Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, Antoni Abad, així com també el director del servei i president d’Autoocupació, Albert Colomer

A la jornada també hi va assistir l’alcalde de Centelles, Josep Paré, el regidor de Promoció Econòmica de Manlleu, Eudald Sellarès, així com també el coordinador territorial d’Unió de Pagesos a la Catalunya Central, Carles Mencos entre diversos tècnics i tècniques i caps de promoció econòmica dels diferents punts d’atenció participants a la matinal i altres representants d’entitats i associacions de la comarca.

L’activitat, es va estructurar en diverses activitats: dues conferències amb l’objectiu d’assessorar possibles cedents i reemprenedors interessats en el programa, un elevator pitch on diferents persones empresàries podien presentar la seva empresa a diferents emprenedors i emprenedores en poc més d’un minut i mig i un espai de matchings, on els participants van disposar de 30 minuts per poder-se entrevistar amb diferents cedents que busquen vendre el seu negoci. Durant l’espai de matchings, les persones que busquen comprar un negoci en funcionament van tenir l’oportunitat de reunir-se amb Gestors de Negoci de CaixaBank i van poder resoldre dubtes relacionats en com poder finançar la compra d’una empresa. 

A més, i com a novetat, l’edició de la matinal de la Reempresa de Vic va acollir una activitat destinada a agents socioeconòmics del territori, com gestories o assessories, amb l’objectiu de donar-los eines per ajudar als seus clients a comprar o vendre una empresa. 

 Vic ha evitat el tancament de més de 40 negocis des del 2013

El punt d’atenció de l’Ajuntament de Vic, ubicat a Creacció, ha evitat des del 2013 que 41 negocis de la ciutat abaixessin la persiana per falta de relleu. Aquests casos d’èxit han generat una inversió induïda de més de 2,6M d’euros i han evitat la pèrdua de més de 125 llocs de treball.

Des de l’any de posada en marxa del servei de Reempresa a la capital d’Osona, han passat pel punt d’atenció de Creacció més de 230 persones emprenedores i prop de 120 empresaris i empresàries a la cerca de relleu empresarial.

 

Pots llegir la notícia completa aquí

11 d'octubre de 2019