El projecte ‘Empresa i Formació, creant els llaços del futur’, premiat per la Fundació Espavila

El projecte ‘Empresa i Formació, creant els llaços del futur’, ha estat premiat amb una de les beques Educar Fomentant l’Esforç, de la Fundació Espavila. Es tracta d’una iniciativa liderada pel Consell Empresarial d’Osona, Creacció i la UVic-UCC, reconeguda aquest dimarts. L’acte d’entrega ha tingut lloc a l’Institut d’Estudis Catalans, a Barcelona, i en aquesta setena edició la Fundació atorgava quatre beques amb l’objectiu de promoure el treball, la constància, la responsabilitat i la cultura de l’esforç. L’import de la beca és de 1.000 euros inicials, aquest 2018.

‘Empresa i formació’ va néixer el curs 2013-14 amb la intenció d’acostar els centres educatius a les empreses de l’entorn. Així, es pretén potenciar la competència emprenedora i alhora s’introdueixen noves visions d’oportunitats de futur. La iniciativa compta també amb el suport de la Fundació Puig-Porret, la Diputació de Barcelona i l’Obra Social La Caixa.

Les tres línies bàsiques que formen part del projecte són els tallers dirigits a alumnes de secundària, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà; les visites a empreses, que són una novetat d’enguany, i el Repte Empresa, una activitat anual amb l’objectiu de potenciar la creativitat i la participació. En aquest darrer apartat, fins ara s’ha col·laborat amb les empreses Bon Preu, Cooperativa Plana de Vic, Calidad Pascual i Consorci Hospitalari de Vic.

Al llarg de l’edició més recent (curs 2017-18) del projecte ‘Empresa i Formació, creant els llaços del futur’ s’ha arribat a més de 2.400 alumnes de diverses escoles i instituts de la comarca amb més de 120 tallers impartits, 4 visites a empreses i 113 participants en la darrera edició del Repte Empresa.

6 de juliol de 2018