El programa Re/Crea de Creacció impulsarà nous models de negoci a les empreses TIC d’Osona

Creacció posarà en marxa aquest octubre una nova eina d’acompanyament a empreses osonenques del sector TIC, que tindrà com a objectiu la creació de nous productes digitals. Es tracta de Re/Crea, un programa pràctic que comptarà amb el suport d’experts en nous models de negoci i en metodologies innovadores i al qual podran participar 10 empreses a partir del mes d’octubre.

En el transcurs de 10 setmanes, cadascuna d’elles desenvoluparà un nou producte, que es llançarà al mercat a l’acabar el programa. “No es tracta d’una activitat formativa clàssica sinó d’una aportació de coneixements, d’assessorament expert, de seguiment i de suport al llarg de tot el procés”, explica Pep Campàs, responsable d’Estratègia Digital de Creacció. El primer pas serà un anàlisi de les capacitats, productes i serveis de cada empresa per identificar oportunitats reals de negoci.

Per això les empreses seleccionades hauran de disposar prèviament d’una “estructura i bagatge mínims que les capaciti per generar nous projectes”, diu Campàs. Més enllà del producte concret, la voluntat del programa és “aprofitar el coneixement, el capital humà i l’experiència d’empreses ja existents per impulsar-les cap a una nova manera de treballar, amb eines, metodologies i coneixements més propis de les startup’s de sector tecnològic”.

El programa sorgeix a partir de les conclusions de l’estudi del sector TIC a Osona elaborat el 2015, contrastades posteriorment amb els agents del sector. “S’hi visualitzava que les empreses TIC a Osona tenen reptes a tres nivells: de mercat, actualment massa local; d’innovació, que ara és poca o nul·la; i de models de negoci, en general poc escalables i poc alineats amb les tendències actuals”, explica Campàs. Alhora, l’estudi conclou que “és un sector amb coneixements i bons equips, que ha sabut superar la crisi dels darrers anys i que pot obrir noves línies de negoci i integrar coneixement a les actuals”.

ReCrea és un programa a mida co-dissenyat per Creacció i la incubadora d’startups Incubio. Seran els seus experts els encarregats d’assessorar i aportar noves metodologies i tècniques de treball a les empreses. A partir d’un calendari i d’un pla de treball estructurats prèviament, participaran a sessions presencials, rebran continguts digitals i comptaran amb una anàlisi experta de la feina feta a cada fase.

Més informació i sol·licitud d’inscripció http://www.creaccio.cat/recrea

22 de setembre de 2016