El programa “Ocupació per a la indústria” potenciarà la competitivitat de la comarca

  • Arimany: “El sector de la indústria té un pes molt important a Osona, amb un 2% de gran indústria i un 98% d’indústria mitjana i petita”.
  • El programa pretén actuar sobre les necessitats més urgents del sector a través de 4 subprojectes: l’activitat de Formació Experimental, la Campanya de Joves amb Èxit, el Programa de Mentoratge i una convocatòria per estimular la contractació.
  • Creacció impulsa aquest programa, subvencionat per la Diputació de Barcelona, juntament amb els serveis d’ocupació de la Mancomunitat la Plana, del Consorci per a la Promoció dels Municipis del Lluçanès, del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, dels ajuntaments de Roda de Ter, Manlleu, Centelles, Vic, Les Masies de Voltregà i Sant Hipòlit de Voltregà, i del Consell Comarcal d’Osona.

El programa “Ocupació per a la indústria” s’ha presentat avui a Creacció amb l’objectiu de potenciar la competitivitat de la comarca i “amb un triple compromís: amb les persones en situació d’atur, amb el món empresarial i amb el món local”, tal com ha explicat l’assessora de la vicepresidència 2a de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona, Montserrat Tordera, que ha dit que “necessitem ciutats industrials”. I és que “el sector de la indústria té un pes molt important a la comarca d’Osona, amb un 2% de gran indústria i un 98% d’indústria mitjana i petita” ha comentat el 1r tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vic i president de Creacció, Josep Arimany. “L’èxit del projecte, que potenciarà la contractació en llocs de treball de qualitat a la comarca, recau en la bona cohesió territorial”, segons el president del Consell Comarcal d’Osona, Joan Roca.

El programa “Ocupació per a la Indústria” pretén actuar sobre les necessitats més urgents del sector de la indústria metal·lúrgica, a través de quatre subprojectes. L’activitat de Formació Experimental es basa en un programa de formació de mecanització, soldadura i tècnic comercial per tal de cobrir les demandes de contractació de persones de les empreses de la comarca. Un altre subprojecte és la Campanya Joves amb Èxit per tal de prestigiar el treball industrial entre els joves. Segons la directora executiva de Creacció, Núria Macià, “tant els joves com les dones poden aportar molt a la indústria”. El Programa de Mentoratge de Creacció, emmarcat en el projecte de la Fundació Impulsa, és una eina d’acompanyament per afavorir el creixement personal i professional dels joves. Finalment, s’ha presentat una convocatòria pública de subvenció amb una dotació de 75.000 euros per a les empreses privades del sector industrial que facilitin la contractació de persones en situació d’atur.

Creacció impulsa aquest programa, subvencionat per la Diputació de Barcelona, juntament amb els serveis d’ocupació de la Mancomunitat la Plana, del Consorci per a la Promoció dels Municipis del Lluçanès, del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, dels ajuntaments de Roda de Ter, Manlleu, Centelles, Vic, Les Masies de Voltregà i Sant Hipòlit de Voltregà, i del Consell Comarcal d’Osona.

2 de desembre de 2015