El model d’agència de Creacció, exemple a la trobada del projecte europeu TRINNO a Galway

El model de Creacció com a agencia de foment i de suport a l’emprenedoria i al teixit productiu del territori va ser un dels protagonistes de la segona trobada del projecte TRINNO (Business ecosystem form Tradicion and Innovation), que va tenir lloc els dies 18 i 19 d’octubre a Galway (Irlanda). La directora executiva de Creacció, Núria Macià, va participar a la trobada, que amb el títol de segon Interregional Learing Event, va reunir representats de les cinc regions membres d’aquest projecte europeu Interreg (Catalunya, a través de la Universitat de Barcelona, Irlanda, Croàcia, Hongria i Itàlia) així com diversos stakeholders i representants d’ecosistemes de negocis convidats per explicar les seves experiències.

Les jornades van estructurar-se a l’entorn d’un programa de presentacions, sessions participatives, tallers i visites amb un triple objectiu: en primer lloc, mostrar als assistents l’ecosistema de negocis que funciona a Galway com a cas d’èxit; en segon lloc, crear un espai de debat i d’anàlisi entre tots els socis del projecte; i, per últim, conèixer les experiències i els punts de vista dels experts convidats. En el cas de Creacció, de la presentació de Núria Macià va despertar especial interès entre els assistents el servei prestat a emprenedors, des de la orientació i l’assessorament per crear un nou negoci fins al model d’incubadora que funciona a Vic. També va tenir una bona acollida la seva explicació sobre el treball amb teixit productiu via cadenes de valor.

El projecte TRINNO reuneix diverses àrees europees on els efectes de la crisi econòmica fan que els models d’indústria tradicionals no puguin competir i evidencien la necessitat d’un sistema dinàmic de suport als negocis, que ajudi les empreses i els emprenedors a avançar vers la innovació. L’objectiu del projecte és promoure la competitivitat a les regions implicades, mitjançant la creació i la millora d’eines i polítiques de suport al teixit productiu i als emprenedors, sempre en un pla local i amb la innovació com a referent. Trobades com la celebrada a Galway pretenen generar un punt de trobada per intercanviar punts de vista i experiències, generar debat i crear sinergies entre els membres.

25 d'octubre de 2016