El Govern aprova ajuts per valor de 5 milions d’euros a microempreses i autònoms per al manteniment de l’ocupació

Amb aquesta mesura, l’Executiu preveu beneficiar fins a 1.100 microempreses i autònoms

El Govern ha aprovat una línia d’ajuts de 5 milions d’euros a microempreses i autònoms per al manteniment de l’ocupació. L’import anirà a càrrec del Servei d’Ocupació de Catalunya.

El Govern posa en marxa aquests ajuts adreçats a microempreses o treballadors per compte propi que tinguin contractades fins a deu persones i que hagin mantingut la plantilla durant la crisi sanitària de la Covid-19, ja sigui perquè hagin efectuat un expedient de regulació temporal d’ocupació o hagin reduït la jornada laboral dels contractes de treball.

La mesura consisteix en un ajut del 50% del salari mínim interprofessional per a un màxim de tres treballadors durant sis mesos, sempre que es mantingui el 100% de la plantilla anterior a l’estat d’alarma i, com a mínim, durant els 12 mesos següents al reinici de l’activitat. L’Executiu preveu beneficiar fins a 1.100 microempreses i treballadors per compte propi.

Aquesta línia d’ajuts de suport al manteniment dels llocs de treball forma part del “Pla de xoc per a l’ocupació durant i després de la crisi sanitària de la Covid-19: persones, empreses i territori” que ha posat en marxa el Govern amb una inversió total de de 59,29 milions d’euros.

Informacio de https://govern.cat/gov/prosperitat-economica/385421/govern-aprova-ajuts-valor-5-milions-euros-microempreses-autonoms-al-manteniment-ocupacio

27 de maig de 2020