El Consell Empresarial d’Osona i Creacció apleguen una vintena de directius d’empreses osonenques al seu nou Cicle de Formació

Creacció i el Consell Empresarial d’Osona (CEDO) van encetar el 16 de maig un nou Cicle de Formació conjunt amb l’objectiu de fomentar un espai de relació i debat entre les empreses per millorar coneixements i competències. La primera proposta formativa responia al títol de Jornada de negociació i va tenir lloc al VIT de Vic. Vint persones de perfil directiu o bé responsables comercials d’empreses de la comarca d’Osona van ser seleccionats per assistir a la formació subvencionada, que es va allargar des de les 9 del matí i fins a 2/4 de 6 de la tarda.
La benvinguda va anar a càrrec del gerent del CEDO, Gil Sansalvador, que va dir que “aquesta és una nova experiència de col·laboració amb Creacció”. La iniciativa vol ser un pas endavant que arriba quan “ja fa temps que en formem part i ens hi trobem molt còmodes”. De la seva banda, Anna Esmarats, responsable de teixit productiu de Creacció, va explicar que “la voluntat és que el programa tingui continuïtat, avui s’avaluarà de manera que servirà de prova pilot per comprovar si convenç i funciona”.

Dos formadors de prestigi
Els formadors, Fran Rojas i Gabriel Ros, van ser els professionals de referència que van impartir els continguts. En l’àmbit empresarial, Fran Rojas s’ha especialitzat en gestió de grups, lideratge, comunicació i gestió emocional. Va portar a terme diverses dinàmiques imaginatives en què es va debatre i es van defensar posicionaments contraposats, per després fer cessions i arribar a acords. Durant el matí, va posar el focus en “negociar trobant els punts comuns entre la nostra necessitat i la de l’altra persona”. Per la seva banda, Gabriel Ros ha dedicat 49 anys a treballar per a empreses de Gran Consum. Expert en negociació, durant la ponència de la tarda va recomanar que en una reunió comercial, “el 80% del temps” es dediqui sempre a “explicar al client com l’ajudaràs i quins beneficis obtindrà mitjançant la teva col·laboració”.

24 de maig de 2018