El Codefest consolida la seva aposta pel futur talent tecnològic de la comarca

La segona edició de la competició, impulsada per OsonaTicTalent, creix en nombre de participants, en format i en la presència de noies i d’empreses.

Més de 80 nois i noies de quatre centres d’FP de la comarca han participat en la segona edició del Codefest, una competició de programació coorganitzada per OsonaTicTalent i Creacció. Tres hores de codi i competitivitat acompanyades de música, premis, empreses de tecnologia a la recerca de talent i joves programadors i programadores. L’acte es va celebrar divendres passat, 26 d’abril, al recinte firal El Sucre de Vic.

Codefest és un esdeveniment que vol fer visible la qualitat de la Formació Professional en l’àmbit de la tecnologia present a la comarca i que es va evidenciar amb el gran nivell que van mostrar els participants. D’aquesta manera, i indirectament, la iniciativa pretén motivar un augment en les matrícules per aquestes opcions acadèmiques i afavorir a la creació i retenció de talent tecnològic a la comarca d’Osona.

El Codefest gira entorn a una prova de programació en la qual els noies i les noies competeixen durant tres hores per resoldre el major nombre possible de reptes de codi. Els equips participants, formats per tres persones cadascun, provenen dels quatre centres educatius d’FP que ofereixen cicles de grau mig i superior en l’àmbit tecnològic a la comarca: l’Escorial de Vic, la Salle de Manlleu, el Cirviànum de Torelló i Teknos de Vic.

El guanyador de la segona edició del Codefest ha tornat a ser Logic Legends, de la Salle de Manlleu, que ja va vèncer l’any passat. L’han acompanyat al podi, per aquest ordre, Grup UH (Teknos de Vic) i VdlC2 (la Salle de Manlleu). 

L’acte ha comptat amb la presència d’empreses del sector. Aquesta iniciativa sorgeix d’OsonaTICTalent, un espai de treball i col·laboració entre el món educatiu i empreses de la comarca compromeses amb el desenvolupament de nou talent tecnològic i que compta amb el suport tècnic de Creacció. Actualment, l’integren quatre centres educatius i 28 empreses d’Osona.

El Codefest d’enguany ha comptat amb el suport especial de la Diputació de Barcelona i les empreses Seidor, Inducontrol, Quopiam, Isern, Casa Tarradellas, ifeu.net, ipdata, Softneos i Bon Preu, que han col·laborat aportant recursos destinats als premis i a la producció de l’acte.

29 d'abril de 2024