El benestar emocional a la feina, en una jornada oberta d’Osona Benestar Laboral 360

El grup de professionals de Prevenció de riscos laborals d’empreses de la comarca d’Osona es presenta en societat el proper 7 de juny, en una matinal amb moltes propostes. Consulteu aquí el programa.

Osona Benestar Laboral 360, grup de professionals de Prevenció de riscos laborals d’empreses de la comarca d’Osona, obre les portes, per primera vegada, per posar el focus, compartir i incidir en la millora del benestar emocional a la feina i reduir l’estigma de poder-ne parlar d’una manera natural.

Qui som Osona Benestar Laboral 360?

El benestar emocional a les empreses és una qüestió de profunda importància, ja que afecta directament el benviure de les persones i la salut de les organitzacions en el seu conjunt. Prioritzar el benestar emocional a les empreses no només millora la qualitat de vida de les persones treballadores, sinó que també contribueix al desenvolupament sostenible i els èxits a llarg termini de les organitzacions, creant entorns de treball més humans, confortables i sostenibles.

En aquest marc, Osona Benestar Laboral 360 ha organitzat la jornada “Benestar Emocional a la feina”, el pròxim 7 de juny al matí, al Paranimf de la Universitat de Vic. La jornada està distribuïda en tres taules per tal de visualitzar les tres grans mirades; la institucional, l’empresarial i la de les persones que hi treballen.

Aquesta jornada va dirigida als empresaris i professionals de la prevenció de riscos laborals i d’altres perfils relacionats amb la gestió del benestar emocional a la feina.

Més informació sobre el Benestar emocional


7 de juny de 2024
9:00 a 14:00 h
Paranimf de la Universitat de Vic l Carrer Dr. Junyent, 1 de Vic

PROGRAMA

9:05 h Benvinguda a càrrec d’Olga Curià, directora de Prevenció de Riscos Laborals de Louis Vuitton i membre d’Osona Benestar Laboral 360.

9:15 h Obertura de l’acte a càrrec d’Òscar Riu, director general de Relacions Laborals, Treball Autònom, Seguretat i Salut Laboral.

9:25 h 1a Taula: Marc estratègic Català. Modera Miquel Vilardell, cap del Servei de Prevenció i Medi Ambient del Consorci Hospitalari de Vic i membre d’Osona Benestar Laboral 360.

 • Estratègia Catalana de Seguretat i Salut Laboral a Catalunya. Presenta Elena Juanola, directora de l’Institut Català de Seguretat i Salut Laboral del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.
 • Les estratègies del Pacte Nacional de Salut Mental i Benestar emocional. Presenta Magda Casamitjana, directora del Pacte Nacional de la Salut Mental – Presidència de la Generalitat Catalunya.
 • L’estigma de la salut mental a l’empresa. Presenta. Carles Alcoba, responsable de Salut Mental i Estigma a l’Àmbit Laboral d’Obertament.

10:30 h Desconnectar per tornar a connectar 

 • Estiraments amb Pol Lloveras, entrenador personal.
 • Esmorzar – networking.

11:00 h 2a Taula: Estratègies empresarials. Modera Núria Macià, directora executiva de Creacció, agència d’emprenedoria, innovació i coneixement i membre d’Osona Benestar Laboral 360.  

 • Aleyda Maylinch, directora de persones de Girbau.
 • Marta Ferrer, directora de persones de FredVic.
 • Sara Manjón, gerent del Consorci Hospitalari de Vic.

11:40 h 3a Taula: Experiències pràctiques. Modera Sara Paris, responsable de Prevenció de Riscos Laborals de FredVic i membre d’Osona Benestar Laboral 360.

 • BonPreu Benestar Emocional. Presenta Natalia Cabrerizo, cap del Servei de Prevenció del Grup BonPreu. 
 • Pla de Benestar del Grup Gepork. Presenta Laia de Josep, adjunta del departament de Persones de Grup Gepork.
 • La inclusió des d’una perspectiva integral per fomentar la diversitat. Presenta Eulàlia Casanovas, responsable del PRL d’Esfosa. 
 • Programa HappyOpa i sessions Mindfulness-campanya d’hàbits saludables. Presenta Lourdes Cortinas, responsable de Health & Safety de SOME. 
 • Píndoles de benestar. Presenta Cristina Comerma, responsable de Sostenibilitat, benestar i seguretat laboral de la UVic-UCC. 
 • Efectes de l’Organització del Treball amb Salut Mental. Presenta Jaume Coronas, responsable de Salut laboral del Vallès Oriental, Maresme i Osona (VORMAROS) de CCOO.
 • A la feina com a casa. Presenta Jordina Solé, responsable d’Igualtat i Formació de la UGT-Osona. 

13:00 h Inserció laboral i benestar emocional.

 • Jordi Plans, responsable de l’Àrea d’inserció laboral en salut mental a Osona.
 • Antoni Corominas, director de la Càtedra de Salut Mental de la Universitat de Vic.  

13:30 h Conclusions a càrrec de Joan Planàs, responsable de Prevenció de Riscos Laborals de PROMIC i membre d’OBS360. 

13:45 h Tancament de l’acte a càrrec de Bet Piella, regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vic.

Descarrega’t el programa de la jornada

8 de maig de 2024