El 6è Informe de la Competitivitat de la comarca d’Osona, a debat amb el territori

El 6è Informe de la Competitivitat de la comarca d’Osona es va presentar fa uns dies a tècnics municipals i representants de diferents agents del territori. El projecte no finalitza aquí sinó que contempla continuar la reflexió amb espais de debat i participació per detectar les oportunitats i els reptes que el document generarà a la comarca.

Seguint aquestes directrius, la propera parada tindrà lloc el 24 de març (de 18 a 20 h), a la sala Sert de l’edifici del Sucre de Vic, on es presentarà l’Informe de Competitivitat al conjunt del territori.

Algunes dades rellevant de l’informe

Aquí us destaquem alguns exemples de dades que apareixen a l’informe i que poden ser clau per seguir avançant en l’agenda estratègica de la comarca, emmarcada en les transicions demogràfica-social, verda i digital:

  • A Vic, el 29% de la població és estrangera i a Manlleu, el 24%
  • La taxa de pobresa a Osona és del 12,5% i la de pobresa infantil, del 18,5%
  • Osona és la 3a comarca en taxa de recollida selectiva (68%) i ja ha assolit l’objectiu marcat per la UE pel 2025 (55%)
  • El 34% dels llocs de treball es podrien substituir per una màquina el 2030

L’acte del dia 24 de març, obert a tothom i sota el títol “Osona reptes de futur. L’Osona actual”, inclou unes taules de debat posterior on els presents podran opinar sobre els reptes i oportunitats que genera el document i que sorgeixen de dades com les que us hem mostrat a sobre. Us hi esperem a tots i totes!

Inscripcions a la jornada del 24 de març

Podeu consultar aquí íntegre el VI Informe de la Competitivitat de la comarca d’Osona

8 de març de 2023