Dues exposicions revelen tots els secrets de les cooperatives

La Casa Convalescència de Vic, seu de Creacció, i el recinte Firal El Sucre acullen aquest mes de juny dues exposicions itinerants que han estat cedides per la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya. Les mostres es poden veure ja al claustre de la Casa de Convalescència i després es traslladaran al recinte firal El Sucre. D’aquesta manera, s’afegiran a la Jornada d’economia social sobre habitatge cooperatiu que es farà a Vic el 15 de juny.

D’una banda, es tracta de Construeix un món millor. Fes cooperativa, que de manera divulgativa presenta les dades més rellevants del sector que s’identifica com “la forma de fer una empresa més democràtica que es coneix fins ara”. S’estructura en dos blocs diferenciats: una visualització del pes de les cooperatives a tot el món i una galeria de quatre blocs amb identitat pròpia, que exploren temàtiques com els valors o els beneficis socials que impliquen.

De l’altra, hi ha la mostra Memòria cooperativa, que ofereix una perspectiva històrica d’aquest moviment cooperatiu, tant en l’àmbit internacional com en el cas específic de Catalunya, on posa especial atenció en el període comprès entre 1842 i 1939. Es parla de les persones que van ser pioneres del moviment, de la coordinació internacional que va arribar a existir i de l’impacte que van tenir-hi les polítiques de la Segona República o l’esclat de la Guerra Civil Espanyola.

Jornada d’economia social sobre habitatge cooperatiu

Pel que fa a la jornada del dissabte 15, està organitzada per l’Ajuntament de Vic amb la complicitat de Creacció, Alterna’t, la Diputació de Barcelona i l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central. Inclourà activitats lúdiques adreçades a les famílies, un dinar a càrrec de la cooperativa Sambucus i sessions de debat, amb participació d’experts en habitatge cooperatiu. Es podran conèixer casos d’èxit d’indrets com Dinamarca, el País Basc i Catalunya i es presentarà un estudi sobre habitatge cooperatiu a casa nostra que ha estat elaborat per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Consulteu més informació aquí

4 de juny de 2019