Dr. Bonaventura Clotet: “El fundraising és una bona eina per a la recerca, però cal millorar la llei de mecenatge”

La conferència “Empresa i Recerca Biomèdica. Experiència d’èxit per compartir” ha estat el centre d’aquesta primera trobada que ha reunit els sectors acadèmic, empresarial i social a la capital de la Garrotxa

Avui, 27 de novembre de 2014, ha tingut lloc al restaurant La Deu d’Olot una nova edició d’Àgora d’Opinió, que ha comptat amb la presència del Dr. Bonaventura Clotet per parlar d”Empresa i Recerca Biomèdica. Experiència d’Èxit per compartir”. L’acte ha estat presidit l’alcalde d’Olot, Josep M. Corominas, i el Dr. Josep Arimany, president de Creacció.

Àgora d’Opinió, que arriba a la setena edició, és un dinar-debat que agrupa l’emprenedoria i l’empresa, la universitat i l’administració i que és impulsat per Creacció, l’agència d’Emprenedoria, Innovació i Coneixement, amb la col·laboració de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), el Consell Empresarial d’Osona, la delegació d’Osona de la Cambra de Comerç, el 9 Nou i el Casino de Vic.

L’alcalde d’Olot, Josep M. Corominas, ha inaugurat la jornada agraïnt les sinergies creades entre UVic-UCC i Olot, que permeten fer actes conjunts com el d’Àgora d’Opinió. Segons Corominas, Olot té moltes oportunitats lligades a la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, una institució oberta a Catalunya i atenta a les necessitats del territori. Per la seva banda, Josep Arimany, president de Creacció, ha agraït la col·laboració del Dr. Clotet a l’Àgora d’Opinió i en els projectes de la UVic-UCC. S’ha postulat en la defensa de l’eix Manresa-Vic-Olot com a eix de gran potencial econòmic i universitari, dient que “Olot i Vic tenim molts vincles i lligams”.

La conferència del Dr. Bonaventura Clotet s’ha basat principalment en la recerca i en la sida, malaltia que “afecta a 35 milions de persones i cada any se n’infecten 2 milions”. Segons el ponent, el tractament de la sida sol costar uns 7.500 euros l’any, però pot baixar el cost amb medicaments genèrics. “Gràcies a aquests tractaments s’ha aconseguit que una persona infectada tingui l’esperança de vida igual que una que no s’infecti”. Clotet ha remarcat que “ajudant el talent del món, ajudarem a canviar el món”. Pel que fa el finançament, ha dit que “el fundraising és una bona eina per a la recerca, però cal millorar la llei de mecenatge”. Per altra banda, Clotet ha confirmat que la 2a Nit per la Recerca es farà al Bages el 29 de maig de 2015 i l’edició de l’any 2016 tindrà lloc a Olot. Finalment i en el marc del debat de ben dinat, el ponent ha afirmat que la futura facultat de medicina de la UVic-UCC, que és també un dels seus objectius, pot esdevenir una de les millors per la seva capacitat d’elasticitat.

El Dr. Clotet és llicenciat en Medicina per la UAB i doctorat el 1981 per les seves investigacions sobre marcadors pronòstics per a malalties del teixit connectiu. És cap de la Unitat de VIH de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol a Badalona, director de l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, i codirector del Programa HIVACAT de Recerca de la Vacuna de la Sida. És professor associat de la UAB i dirigeix el Màster Universitari Oficial en Patogènesi i Tractament de la Sida. És catedràtic de Sida i Malalties Relacionades a la UVic-UCC des de 2013. Ha obtingut diversos reconeixements com el premi a la Trajectòria Científica als Hospitals de l’ICS (2010), medalla al mèrit Sanitari Josep Trueta (2012), Doctor Honoris Causa per la Universitat Carol Davila, medalla d’honor de l’Institut Medicofarmacèutic de Catalunya, premi a l’excel·lència professional del COMB (2013) i premi Freedom Barcelona a la Concòrdia i als Drets Humans (2014).

Per a més informació:
Àrea de Comunicació CREACCIÓ (Tel.: 938815533 – comunicacio.creaccio@uvic.cat)

Àgora opinió: agora@uvic.cat

27 de novembre de 2014