Destila Arquitectura | Sandra Barcons i Jordi Parcet

Destila Arquitectura va néixer el 2012 com una aposta de Sandra Barcons i Jordi Parcet per apostar per Catalunya en lloc de marxar a l’estranger, com feien la majoria de companys de la universitat, un cop acabats els estudis.
L’estudi va néixer amb el propòsit inicial d’ internacionalitzar-se, gràcies al reconeixement que havia obtingut Jordi Parcet amb el primer premi d’Eurpan 11 a Dubrovnik. En l’arrencada, es van establir a Casa de Convalescència, un dels espais de Creacció que acullen el servei de viver d’empreses.
Gràcies al reconeixement obtingut a Croàcia, van iniciar la col·laboració amb un estudi d’arquitectura a Croàcia. I així va néixer la marca A Pinch of Design , enfocada als serveis d’interiorisme i branding pel sector gastronòmic. Amb aquest projecte han realitzat nombrosos projectes arreu d’Europa.

-Quin és el valor diferencial del vostre projecte?
A Destila treballem per crear experiències a través del disseny i l’arquitectura en tots els seus àmbits. Gràcies al nostre procés, el qual estableix una estratègia d’actuació única per a cada projecte, aconseguim crear espais que aporten valor i diferenciació tant en l’àmbit residencial com en comercial. Fins abans de l’aparició del COVID-19, Destila sobretot treballava en el sector d’espais comercials, oficines, restaurants, bars i hotels, però l’impacte de la pandèmia en aquestes activitats ens han portat a apostar per d’altres sectors, com l’industrial.

-Quines són les perspectives de futur del teu projecte?
A partir del coneixement adquirit, i detectant les necessitats dels nostres clients, actualment Destila vol oferir i potenciar serveis en totes les fases, des de l’inici començant per l’assessorament fins al final del procés de construcció. Aquests serveis inclouen la professionalització de la fase de construcció oferint el servei de Project Manager per tal de controlar la qualitat, els pressupostos i el timing de qualsevol projecte que es dugui a terme.

-Què heu après de l’experiència d’emprenedoria?
És un camí dur i de molt esforç i dedicació, però les petites victòries que s’aconsegueixen compensen moltíssim més.

-Si haguessis de donar un únic consell a un emprenedor/a, què li diries?
Si hi creus, no et rendeixis.

28 de gener de 2021