Creacció presenta les accions per a l’ocupació jove davant diversos municipis del Líban

La directora executiva de Creacció, Núria Macià, va participar el dimarts 22 de juny al taller on-line adreçat a alcaldes i tècnics de diversos municipis del Líban, en el marc del projecte de suport en l’àmbit del desenvolupament econòmic local, l’ocupació juvenil i la participació ciutadana, promogut per la Diputació de Barcelona.

En una presentació traduïda a l’àrab, Macià va explicar com des de Creacció s’havien identificat les tendències respecte l’ocupació juvenil a través de l’Observatori Socioeconòmic d’Osona i com s’havia identificat un desencaix entre el nivell de formació dels joves i les necessitats del mercat laboral.

Núria Macià va explicar que com a resposta a les problemàtiques identificades, es va dissenyar un pla estratègic de formació professional, així com un programa d’orientació acadèmica i professional i un programa per estimular les vocacions industrials.

Igualment, s’està treballant en un centre de noves oportunitats, començant amb una petita experiència sota el nom de “Clau de pas”, per als joves que es desvinculaven prematurament dels recursos formatius.

Durant la presentació, la directora de Creacció va explicar l’orientació del teixit empresarial a la indústria 4.0 que exigia competències com la intel·ligència creativa, intuïtiva i emocional per salvar-se de la robotització.

En aquest sentit, va explicar i mostrar els continguts digitals que s’havien elaborat per a joves, així com les fitxes d’oficis industrials amb casos d’èxit i les col·laboracions amb influencers reconeguts pels joves.

La presentació es va cloure amb iniciatives com el foment de l’emprenedoria des de la convocatòria de diversos premis, així com tallers per donar respostes a reptes reals formulats per empreses de la comarca.

6 de juliol de 2021