Creacció presenta els resultats de la seva acció el 2021

Vic, 7 d’abril de 2022.- Creacció, l’Agència d’Emprenedoria, Innovació i Coneixement d’Osona, ha publicat avui la seva memòria anual 2021.

En l’àrea d’emprenedoria, Creacció ha arribat a més de 3.300 participants en sessions de sensibilització, ha comptat amb 140 assistents en accions de formació i ha assessorat 321 projectes. També ha acompanyat a la creació de 67 empreses, amb un índex de supervivència del 71%, i ha allotjat 42 empreses als seus espais per a l’emprenedoria, amb un 83% total d’ocupació.

En el marc del programa Reempresa, un nou model d’emprenedoria que fomenta la continuïtat d’empreses econòmicament viables a través del relleu en la propietat i en la direcció, Creacció ha acompanyat 10 casos d’èxit. El programa Reempresa de Vic va rebre el novembre passat al saló BizBarcelona el segon premi del reconeixement al major nombre de casos d’èxit acreditats de Catalunya.

En l’àmbit d’empreses, el 2021 es va treballar amb 270 empreses en un total de 784 actuacions. Es van realitzar 17assessoraments en innovació i  32, al sector agroalimentari. També destaca l’assessorament de 58 empreses en el projecte Proenergia de compra agregada d’energia, creant un estalvi de 55.000 euros, generant 32 informes de contractació de subministrament elèctric i gestionant 20 avantprojectes d’instal·lació fotovoltaica d’autoconsum.

Durant el 2021 Creacció ha dinamitzat els projectes: Treball Talent i Tecnologia (Talent i noves oportunitats), Osona Lab City-Districte KIV (amb l’agenda per la transformació digital i l’allotjament de projectes KIBS) i DOT Talent d’Osona (connectant i oferint webinars amb osonencs i osonenques que desenvolupen la seva activitat professional a l’exterior i que són referents als seus àmbits).

Tot plegat, aglutinant programes i iniciatives entorn de 5 projectes estratègics pel territori: La digitalització de la societat, la transformació del sector agroalimentari, la mobilitat del futur, la millora de la salut I l’assistència sanitària I el talent I els col·lectius vulnerables.

Destaca també el seguiment continuat que ha realitzat de manera detallada l’Observatori socioeconòmic d’Osona. Quinzenalment ha actualitzat i divulgat les dades de l’impacte de la Covid en diferents àmbits: salut, mercat de treball, mobilitat i condicions de Vida.

 

Sobre Creacció

Creacció és l’Agència de Desenvolupament socioeconòmic d’Osona. El seu consell d’administració està format per la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, el Consell Comarcal d’Osona, l’Ajuntament de Vic, l’Ajuntament de Manlleu, el Consell Empresarial d’Osona, la Cambra d’Osona i els sindicats UGT i Comissions Obreres.

Els seus objectius són: impactar en la transformació des dels serveis i projectes que ofereix; millorar l’ocupació i la qualificació de les persones, millorar la competitivitat econòmica d’Osona i el desenvolupament sostenible del territori i concentrar el coneixement tècnic.

 

Visualitza la memòria de 2021

7 d'abril de 2022