Creacció participa a la presentació del programa transfronterer POCTEFA a Vitòria

La iniciativa és un espai de cooperació pública i privada amb projectes de consorcis formats a ambdues bandes dels Pirineus: Espanya, França i Andorra

Creacció ha participat a la presentació del programa INTERREG VI-A Espanya, França i Andorra (POCTEFA) 2021-2027, un espai de cooperació transfronterera per innovar entre administracions públiques i actors privats, a través de l’Oficina de Relacions Internacionals i Projectes Europeus d’Osona. L’acte, que va tenir lloc a Vitòria-Gasteiz el passat 8 de març, va donar el tret de sortida de la primera convocatòria de projectes europeus d’aquest nou període.

Per aquest nou termini la dotació de la Unió Europea concedida al POCTEFA és de 243 milions d’euros. Aquests diners es destinaran a la realització de projectes presentats per consorcis transfronterers formats per socis d’ambdues bandes dels Pirineus: Espanya, França i Andorra. Poden participar-hi tant socis públics com privats.

L’objectiu general és abordar els reptes comuns de la regió fronterera i maximitzar-ne el seu creixement, alhora que es millora el procés de cooperació i governança per a un millor desenvolupament sostenible a la Unió Europea.

El programa pretén afavorir el desenvolupament sostenible, intel·ligent i integrat a través del reforç de les capacitats de les entitats de l’espai de cooperació i l’augment de la resiliència de les regions. 

Creacció està estudiant la possibilitat de presentar-hi algun projecte. La convocatòria es tancarà el 9 de maig.

Podeu consultar tota la documentació i la informació del POCTEFA, clicant aquí

13 de març de 2023