Creacció participa a la conferència anual de mobilitat de POLIS a Brussel·les

La promoció de la mobilitat compartida en zones rurals o la intermodalitat entre xarxes de transport públic, alguns dels temes tractats que es podrien aplicar a Osona

Una representació de Creacció va participar, junt amb la delegació de l’Ajuntament de Vic, a la conferència anual de POLIS. La trobada va tenir lloc el 30 de novembre i 1 de desembre a Brussel·les.

POLIS és la xarxa de ciutats i regions europees líder per a la innovació en les tecnologies i polítiques de transport, fundada el 1989 i de la qual recentment l’Ajuntament de Vic ha passat a formar part. A la conferència de la darrera setmana, les diverses ciutats i regions de la xarxa van exposar les seves fites i bones pràctiques en projectes per impulsar la mobilitat sostenible en més de 40 sessions i una àmplia mostra d’expositors. Hi va haver una assistència rècord de més de 800 participants del món de l’administració, la gestió i l’operació del transport i de la mobilitat sostenible.

La mobilitat del futur és un dels reptes estratègics de Creacció, en el qual també treballa l’Oficina Tècnica de l’R3. En aquest sentit, d’entre les temàtiques més significatives presents a l’esdeveniment, amb potencial per implementar-se a la comarca d’Osona, destaca la promoció de la mobilitat compartida en zones rurals i de baixa densitat de població, i el foment de la intermodalitat entre xarxes de transport públic i modes de mobilitat activa com anar a peu, en bicicleta o patinet.

Així mateix, l’Ajuntament de Vic i Creacció posen molt en valor en aquesta primera experiència la possibilitat d’entrar en contacte amb ciutats i regions petites i mitjanes que formen part de la xarxa POLIS, més enllà de les grans àrees metropolitanes.

5 de desembre de 2022