Creacció lidera el projecte Districte KIV, en el marc de l’Osona Lab City

Creacció liderarà i desenvoluparà els propers dos anys el que es coneix com a Districte KIV. El projecte consistirà en la creació de nous espais d’allotjament per empreses, programes de suport a la creació de nous projectes, formació específica per a professionals, un espai de prototipatge o sessions per donar a conèixer les novetats de la tecnologia aplicada a la indústria.

El projecte ha d’esdevenir un punt de trobada entre empreses, professionals, projectes emprenedors, món acadèmic i actors econòmics del territori, amb l’objectiu d’intercanviar coneixement al voltant de les oportunitat i tendències. 

Així, al Districte KIV s’hi allotjaran els nous projectes empresarials i serà una extensió del VIT que s’ampliarà cap al recinte firal. De fet, en aquests moments, el VIT ja allotja alguns projectes de l’àmbit del 4.0 i l’internet de les coses o amb activitat en àmbits del sector dels serveis intensius en coneixement, que és el sector objectiu d’aquest projecte.

El projecte del Districte KIV té un pressupost de 350.000 euros, dels quals un 50% assumirà Creacció, i la resta rebran finançament europeu.

L’acció s’emmarca dins el projecte Osona Lab City que té un pressupost de 2 milions d’euros pel total d’accions, dels quals més d’1 milió seran aportats per les diferents entitats que hi prendran part. L’Osona Lab City és un projecte d’innovació social per generar noves oportunitats econòmiques i de coneixement, a partir de projectes que s’implementaran a Vic i Manlleu i que estendran la transformació digital a la resta de la comarca.

L’Ajuntament de Vic és l’encarregat de coordinar aquest projecte, del qual també en formen part Creacció, l’Ajuntament de Manlleu, la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya i l’Ajuntament de Calldetenes, que farà de municipi de mostra per analitzar el futur desplegament a la resta del territori.

5 de maig de 2021