Creacció impulsa una primera trobada dels projectes empresarials allotjats als seus espais de treball

Més d’una trentena dels emprenedors que s’allotgen als tres espais de treball de Creacció (VIT, CPE i Casa Convalescència) van participar el passat 16 de juny al primer Aplec Emprenedoril, una trobada informal a la terrassa del VIT que tenia com a objectiu posar en valor aquesta xarxa de professionals i potenciar el contacte entre ells. Amb aquesta intenció, tots els assistents portaven una etiqueta amb el seu nom i el de l’empresa o projecte al qual pertanyen i van participar a una dinàmica informal, “tot plegat per crear un entorn propici a l’intercanvi, facilitar el coneixement dels diversos projectes i recollir propostes de millora per crear nous serveis de suport a les empreses”, explica Núria Macià, directora executiva de Creacció.

La trobada també es va aprofitar per transmetre als assistents la proposta de Creacció per l’evolució dels serveis d’atenció i acompanyament a projectes emprenedors, i per dur a terme una primera enquesta de satisfacció als projectes allotjats, que ha comptat amb una participació del 84,3%. Segons els resultats del qüestionari els espais de treball són l’aspecte més ben valorat (22,2%) del servei que ofereix Creacció, seguit dels serveis vinculats (recepció, sales de reunions, orientació…) amb un 19,4% i l’atenció de l’equip que els gestiona (18,1%). També tenen bona nota el clima de treball i la relació amb la resta de professionals (16%).

Respecte als horaris d’accés als espais de treball, el 85% dels usuaris veu adequats els que actualment hi ha estipulats (de 8 a 20h) malgrat una part dels emprenedors en faria ús fora d’aquestes franges si estiguessin oberts: més enllà de les 20h o fins i tot, en dos casos, els caps de setmana. “Es tracta sobretot de negocis amb activitats relacionades amb serveis de formació, coaching i similars, en què l’aspecte més ben valorat dels espais de treball és la disponibilitat de zones comunes on dur a terme les seves activitats”, valora Macià.

“La xarxa és un component bàsic dels nous ecosistemes professionals com el que ofereix Creacció”, diu la directora executiva qui, en aquest sentit, apunta que es continuaran impulsant activitats “per posar en contacte les empreses, identificar i codissenyar serveis, accelerar projectes, formar-se…”. Aquest 2016 els espais de coworking i els vivers d’empreses de Creacció han assolit la xifra de 50 projectes empresarials allotjats. A més de les instal·lacions i dels serveis d’assessorament i d’acompanyament de què disposen, un dels principals valors d’aquests espais és la xarxa professional que es genera a l’entorn dels projectes, que propicia la transferència de coneixement, les noves oportunitats i la col·laboració.

28 de juny de 2016