Creacció i el territori d’Osona i el Lluçanès acompanyen a la transformació dels petits agroproductors

Creacció, juntament amb el Consell Comarcal d’Osona, l’Oficina de Promoció Econòmica de Manlleu (OPE), la Mancomunitat La Plana, el Consorci del Lluçanès, el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, i els ajuntaments de Centelles, Masies de Voltregà, Roda de Ter i Sant Pere de Torelló, i Acrefa van engegar a l’inici del COVID19 un pla de xoc per acompanyar els petits agroproductors d’Osona i el Lluçanès.

En primer lloc es van entrevistar una seixantena de productors. El repte: aglutinar les necessitats dels petits agroproductors i elaboradors que entreguen a consumidor final o a punt de recollida, tant per minimitzar l’impacte de la pandèmia, com per instaurar transformacions al sector que perduressin en el futur.

A les entrevistes, més de la meitat coincidien a demanar visibilitat dels seus negocis, mentre que s’identificava que un 75% estaven interessats en una plataforma compartida en la logística (manipulació, transport i entrega).

Així, s’ha activat un pla de treball per millorar la visibilitat i la logística, on l’ús de les eines digitals ha estat clau. Durant aquestes setmanes s’estan realitzant accions de formació i acompanyament per potenciar la visibilitat i la relació amb el client, com ara formacions d’Instagram, Whatsapp Business i plataformes pagament. També s’ha ideat una nova nova eina digital per tal de millorar la gestió de les comandes on-line. I a mig termini, es plantejaran accions conjuntes entre els petits agroproductors i altres sectors, per fer front a reptes com la logística compartida.

Arran de tot aquest treball col·lectiu, ha nascut la plataforma  www.agroproductorsosonallucanes.cat, la comunitat virtual de petits agroproductors d’Osona i Lluçanès.

La iniciativa ha estat tan positiva que, en col·laboració amb l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme del Moianès i d’Osona s’han engegat 62 entrevistes més amb restauradors del territori per realitzar també la diagnosi i eixos de treball corresponents. 

Aquest divendres recollim a El 9 Nou i a Osona.com algunes experiències d’agroproductors que mostren com de la necessitat n’han fet virtut.

Més informació a: agroalimentari@creaccio.cat

Llegir article El 9 Nou

Llegir publicació a Osona.com

 

[Imatge: Esteve Anglada, de Collfred]

 

15 de maig de 2020