Creacció escull sis projectes emprenedors amb idees innovadores per a l’ESPRINT 2023

El programa ajuda els participants a definir i validar el seu model de negoci i a crear i contrastar un prototip amb el mercat

Creacció ha escollit sis empreses per participar en el programa ESPRINT 2023, adreçat a persones emprenedores amb una idea de negoci innovadora. La iniciativa ofereix recursos com la formació, les mentories, les assessories expertes i l’accés a un espai de treball per desenvolupar l’activitat.

La presentació del programa d’enguany i de les empreses seleccionades s’ha fet aquest dimecres, 11 de setembre a la tarda, a la mateixa seu de Creacció. La benvinguda de la sessió ha anat a càrrec de Núria Macià, directora de Creacció. L’acte ha inclòs una taula rodona amb Jordi Font, Cristina Brugalla i Àlex Martínez, tots ells emprenedors consolidats. 

Les sis empreses escollides ofereixen serveis molt diversos, des del packaging sostenible de SAC-SAC i la solució per a la traçabilitat de tèxtils de FitaControl, fins a la virtualització de la cartilla física de les mascotes i els xips GPS de Rastrak. Vibracom es dedica al disseny i desenvolupament de solucions IOT, per a la captura, enviament i processament de dades, i L’Espora, als productes alimentaris produïts a partir de bolets de soca. L’últim projecte és el de My bot / BroBot que ofereix solucions per a professionals de la salut per millorar el seguiment de clients i pacients.

Els representants dels sis projectes han presentat breument la seva proposta i s’han mostrat molt il·lusionats amb el programa ESPRINT, que creuen que els ajudarà a impulsar la seva idea de negoci. “Estem molt contents de formar part del programa”, ha dit Carla Marco, de FitaConrol, en la mateixa línia que els seus companys de programa.

L’ESPRINT té per objectiu incentivar els dots emprenedors i creatius dels participants i fomentar les habilitats necessàries per liderar una proposta empresarial viable. A més, aporta continguts formatius que facilitin el disseny d’un model empresarial i exposa eines de treball per a la transformació de coneixement o tecnologia en una idea de negoci i en un projecte empresarial rendible i sostenible. També facilita als emprenedors l’accés al mercat i a la xarxa de l’ecosistema emprenedor.

El programa té una durada de tres mesos. La metodologia de la formació es basa en l’experimentació “learning by doing” (aprenent mentre fas). Es considera clau la interacció dels participants en els fòrums de cada mòdul.

Durant totes aquestes setmanes es definirà la idea de negoci de cada una de les sis propostes i es validarà amb experts. També es crearà i es contrastarà un prototip amb el mercat; s’estudiarà la viabilitat econòmica i els participants coneixeran l’ecosistema on poden trobar recursos econòmics, com finançament, inversors o subvencions; les formes jurídiques més òptimes per portar a terme la seva activitat i què és un pacte de socis, entre d’altres.

Més informació del programa ESPRINT

12 de gener de 2023