Creacció entra al projecte europeu Accelero

El programa té com a objectiu acompanyar les organitzacions de suport empresarial en regions innovadores o moderades i fer-les més atractives per a les start-ups locals

Des del passat mes de març, Creacció forma part del projecte europeu Accelero – Accelerating Local Innovation Ecosystems in Europe, cofinançat amb fons del programa Horizon Europe. Ha estat una de 10 les organitzacions seleccionades d’entre les 110 que van enviar les seves sol·licituds. 

El kick-off per a les organitzacions de suport empresarial (BSO) sel·leccionades per formar-ne part va tenir lloc a París el 30 de març.Creacció hi va assistir.

El projecte té l’objectiu d’acompanyar amb experts les organitzacions de suport empresarial en regions innovadores emergents o moderades per millorar la qualitat dels serveis d’acceleració empresarial. Pretén contribuir així a revertir l’activitat empresarial desequilibrada a Europa augmentant l’atractiu dels ecosistemes menys avançats. O sigui, es potencia que els ecosistemes d’innovació “modestos” i “moderats” siguin més interessants per a les start-ups locals, que es beneficiaran d’un fort suport des del territori i s’evitarà així la deslocalització als hubs altament innovadors de la Unió Europea.

Entre les accions que es porten a terme, Accelero crearà una comunitat europea d’organitzacions de suport empresarial (BSO) com a finestreta única per a totes les BSO, els seus “clients”, start-ups i pimes i totes les parts interessades implicades en l’ecosistema d’innovació més ampli. Tot promovent l’intercanvi entre iguals, el treball en xarxa i la connexió entre els ecosistemes, la qual cosa facilitarà, entre d’altres, la compartició de bones pràctiques.

A més de Creacció, les altres organitzacions seleccionades són: Poznan Science & Technology Park, Foundation Fundecyt Science and Technology Park Foundation of Extremadura, Izmir Technology Development Zone – Teknopark Izmir, Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG SRL, Gmina Kielce/ Kielecki Park Technologiczny, Youth Entrepreneurial Service (YES) Foundation, Business E-Incubator Go-Up, Entrepreneurial Center of Krapina-Zagorje County Ltd., Instituto Pedro Nunes.

Aquestes 10 organitzacions tindran la possibilitat d’obtenir una certificació oficial EBN d’EU|BIC (EU Business Innovation Centre),per a organitzacions de suport empresarial certificades de qualitat.

12 d'abril de 2023