Creacció, a la presentació d’Interreg Europe a Estocolm

El programa de cooperació interregional dona suport a l’intercanvi de bones pràctiques i aprenentatge de polítiques entre regions europees de 29 països

La presentació de la nova convocatòria Interreg Europe va tenir lloc el passat 15 de març a Estocolm. Creacció hi va participar a través de l’Oficina de Relacions Internacionals i Projectes Europeus d’Osona.

Interreg Europe és un programa de cooperació interregional, cofinançat per la Unió Europea amb l’objectiu de reduir les disparitats en els nivells de desenvolupament, creixement i qualitat de vida a les regions europees. Té un pressupost de 379 milions d’euros per ajudar els governs locals, regionals i nacionals d’Europa a desenvolupar projectes fins al 2027.

Interreg Europe dona suport a l’intercanvi de bones pràctiques i aprenentatge de polítiques entre regions europees de 29 països: la Unió Europea, Noruega i Suïssa.

A més de presentar la nova convocatòria de projectes europeus, es va organitzar un seguit de visites d’estudi per la capital sueca. Creacció va assistir a la visita de KISTA Science City, un dels principals clústers TIC líders a Europa basat en el model de triple hèlix: una col·laboració entre empreses, sector públic i món acadèmic.

El clúster acull algunes de les empreses TIC més importants del món, com Ericsson i IBM, així com les principals universitats d’Estocolm. Kista també és un escenari per a la tecnologia del futur: el banc de proves Urban ICT Arena es troba aquí, on s’estan provant les tecnologies 5G, 6G i IoT.

21 de març de 2023