Més de cent empreses d’Osona estalviaran un 15% en electricitat a través de la compra agregada d’energia

El projecte Pro-energia Osona ha adjudicat aquesta setmana la compra d’energia a les comercialitzadores Electra Caldense i Peusa

Més de cent empreses que participen al projecte Pro-energia d’Osona de compra agregada podran estalviar-se uns 157.000 euros respecte els preus que pagaven actualment.

L’estalvi representa per a les empreses pagar un 15% menys  respecte les tarifes actuals. 

A més, un 44% dels punts de subministre de les empreses també es podran beneficiar d’una rebaixa en el cost de la potència contractada.

El projecte va néixer el 2019 des dels ajuntaments de Manlleu i Vic (Creacció). Ara s’hi afegeixen la Mancomunitat La Plana, el Consorci del Lluçanès i el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura.

L’any passat es van fer uns 100 estudis sobre la contractació d’energia de  les empreses, amb l’objectiu d’unificar esforços per tal que obtinguessin el millor preu del moment i amb energia 100% d’origen renovable. 31 empreses van decidir entrar al grup de compra. 

Aquest 2020 s’han realitzat 100 informes més de tota la comarca, dels quals gairebé la meitat corresponen a empreses de Vic, un 18% de Manlleu, un 13% dels municipis de la Mancomunitat La Plana, un 12% de la Vall del Ges i Bisaura i gairebé un 9% del Lluçanès.

A l’actualitat, formen part de Pro-energia Osona un total de 31 empreses de diversos sectors (principalment indústria del metall i agroalimentària, serveis i comerç). El projecte, finançat per la Diputació de Barcelona, està obert a totes les empreses i autònoms de la comarca de qualsevol activitat que es vulguin beneficiar de la compra agregada d’energia.

Per a més informació: empresa@creaccio.cat

3 de desembre de 2020