Comencen les obres de l’Espai de Coworking VIT

A Creacció oferim dos espais de coworking, Casa Convalescència, que allotja professionals i empreses de les Indústries Creatives  i el VIT, per a projectes de l’ecosistema digital. 

En el marc del projecte “Districte KIV” (cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea), un projecte que busca enfortir el sector dels serveis intensius en coneixement i especialment aquells vinculats amb la tecnologia, aquest espai, el VIT, ha engegat una ampliació de l’espai per acollir projectes especialitzats en aquelles tecnologies que proveeixen al teixit empresarial de la comarca de noves solucions basades en tendències com el cloud i la seguretat informàtica, la indústria 4.0, la gestió de sistemes, etc. Està previst que aquesta ampliació estigui llesta a finals d’aquest any 2023. Actualment, el VIT allotja 70 professionals i una trentena d’empreses de l’àmbit digital.

L’especialització dels espais de Coworking de Creacció respon a una estratègia que busca generar densitats de professionals i empreses entorn a sectors rellevants pel territori, fomentant les relacions empresarials i l’intercanvi de coneixement de manera que aquests ecosistemes esdevinguin pols de tracció d’aquests sectors, ajudant a atraure i arrelar talent, accelerant l’adopció de tendències i ajudant a dissenyar accions i projectes d’impuls a l’activitat empresarial.

D’altra banda, tot i que es tendeix a entendre els espais de coworking com a petits ecosistemes “independents”, Creacció fomenta la xarxa entre els diferents espais de coworking del territori (tant públics com privats) i el teixit empresarial de la comarca. 

A més de difondre les diverses opcions per allotjar projectes que hi ha a Osona (consulta el llistat aquí), Creacció impulsa accions i esdeveniments orientats a enfortir aquesta xarxa professional, com és el cas dels Afterworks, que reuneixen informalment un dimecres al mes en un bar de Vic a persones emprenedores, professionals i en general persones interessades pels nous projectes professionals, per escoltar i conversar sobre nous models de negoci que s’hi presenten. Apuntat fent clic aquí.

16 de juny de 2023