Com motivar i retenir el teu equip empresarial

Jordi Carrera, CEO i cofundador de Deepull, dona algunes de les claus per crear equips que funcionin i estiguin motivats.

Com es pot configurar un bon equip empresarial i motivar els nostres treballadors? El CEO i cofundador de Deepull, Jordi Carrera, ho analitza i en parla a la sessió de Scaleup Talk d’ACCIÓ on va participar per analitzar la gestió del talent en una companyia.

Jordi Carrera creu que la motivació econòmica és necessària però no suficient per crear una empresa viva i exitosa. Des del seu punt de vista, un treballador ha de compartir la visió de l’empresa, els valors i les idees conjuntes, “Tots els que estem dins de la companyia, en un grau o en un altre, tenim una missió per aconseguir aquesta visió”, apunta.

Carrera és el director d’una scaleup nascuda a Barcelona que desenvolupa solucions de diagnòstic assequibles i sense cultiu per identificar la sèpsia i altres infeccions. Deepull va engegar el 2020 i ja ha aconseguit facturar més de 40 milions d’euros.

Durant la seva participació a la sessió Scaleup Talk, Carrera dona algunes claus sobre com motivar i retenir un bon equip. Ell mateix repassa les gestions emocionals a l’empresa i dona consells de com muntar equips d’acord amb les virtuts dels treballadors. A més, acaba la xerrada analitzant aspectes com la visió i la missió empresarial o sobre com fomentar la col·laboració o la creativitat.

Les Scaleup Talk són sessions organitzades per ACCIÓ amb l’objectiu d’aprendre de les startups que s’han fet grans a partir de la seva experiència.

Les frases més destacades de Carrera

“La motivació mínima econòmica per a les persones que treballen en una companyia hi ha de ser, però això no és suficient per crear una empresa viva que pugui tenir èxit”.

“El que realment mou que una persona es desenvolupi i generi és el compartir la visió de la companyia, unes idees i uns valors. Això és el que l’enganxa”.

“Totes les persones de la companyia, estiguin on estiguin de l’organigrama han de compartir i entendre què és la visió. Tots han d’entendre que estan fent una feina vital per a què tot funcioni”.

“Nosaltres podem generar el millor producte del mon, però si està mal fabricat, i la fabricació la fan els operaris, no vendrem res o ens ho retornaran tot i serà un fracàs. Tots els que estem a dins d’una companyia, en un grau o altre, tenim una missió per aconseguir aquesta visió”.

Els equips depenen molt de les persones, no hi ha una recepta. Totes les persones tenim les nostres habilitats, el nostre tarannà, la manera de fer les coses i jo crec que és la funció del gestor dir com ha de funcionar aquest equip. És un procés adaptatiu a la realitat que et trobes”.

“Has d’entendre molt bé el mercat on estàs treballant. T’has de guiar a vegades pels instints, perquè no hi ha res escrit”.

Si voleu saber-ne més, podeu recuperar la sessió íntegra de les Scaleup Talks amb Jordi Carrera, aquí

30 d'octubre de 2023