Formació professional, tecnologia i empreses de la comarca es troben en una competició que reivindica la qualitat de l’oferta formativa i del sector TIC a Osona.
El passat divendres 9 de maig es va celebrar la tercera edició de la competició de programació CodeFest Osona, que va reunir 90 alumnes de cicles formatius de tecnologia dels quatre centres de la comarca que ofereixen aquests estudis: l’Escorial de Vic, La Salle de Manlleu, el Cirviànum de Torelló i Teknós de Vic.
Durant més de 3 hores els 30 equips formats per tres alumnes cadascun van competir per resoldre el major nombre de reptes de diferents dificultats, d’un total de 12, creant peces de codi informàtic. Els equips guanyadors d’aquesta edició van ser “Bombardino Cocodrilo” de La Salle Manlleu amb la primera posició, “Constructor” de Teknós Vic en segon lloc i “Change Me” de Vedruna Pro Vic, que va completar el podi.
Tot i que només es premiaven les tres primeres posicions, enguany es va fer una menció especial al quart lloc en què va quedar classificat l’equip “Què és un print” de La Salle Manlleu format per estudiants de cicle de grau mitjà i que per tant comptaven amb menys experiència i formació que els equips de graus superiors.

També destaquem que, tot i que la presència de noies continua essent una assignatura pendent, en aquesta edició la competició va comptar amb set participants femenines, quatre més que l’any 2024 i cinc més que la primera edició.
Un aparador per a les empreses
La competició també va comptar amb la presència d’algunes de les empreses que formen part del grup OsonaTicTalent, coorganitzador de l’esdeveniment juntament amb Creacció. A més, l’esdeveniment compta amb la col·laboració especial de les empreses Isern, Seidor, IP Data, Grup Bon Preu i Casa Tarradellas. Eugeni Baqué, de Seidor, Ramon Anfruns, d’IP Data i Aleix Gallardo, d’Isern, van ser els encarregats d’entregar els premis als equips guanyadors.
CodeFest és un esdeveniment que vol donar visibilitat al talent digital jove de la comarca, demostrant que els estudis tecnològics d’FP a Osona també contribueixen a la imatge “d’avantguardia” i prestigi del sector digital. També vol motivar un augment en les matrícules per aquestes opcions acadèmiques i fer visibles les oportunitats laborals de qualitat que ofereix el sector TIC de la comarca.
Aquesta iniciativa sorgeix del grup de treball OsonaTICTalent, un espai de treball i col.laboració entre el món educatiu i empreses de la comarca compromeses amb el desenvolupament de nou talent tecnològic a Osona que compta amb el suport tècnic de Creacció.
Actualment l’integren quatre centres educatius i 27 empreses de la comarca d’Osona.
