Carlos Humberto Hurtado rep la Beca Horitzó Àsia per fer una estada de recerca a Taiwan

L’estudiant de doctorat de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya Carlos Humberto Hurtado ha rebut aquest dilluns la Beca Hortizó Àsia 2016, valorada en 2.550 euros, que li servirà per fer una estada de recerca a la National Tsing Hua University de Taiwan. L’acte ha estat presidit per la regidora de Cultura i Museus, Convivència i Seguretat de l’Ajuntament de Vic, Susagna Roura, i pel vicerector de Relacions Internacionals i Formació contínua de la UVic-UCC, Joan Masnou. Com que el becat es troba en aquests moments de viatge, ha recollit la beca la seva tutora de tesi, la professora de la Facultat d’Empresa i Comunicació (FEC), Núria Arimany.

Tal com ha explicat el vicerector Joan Masnou, la Beca Horitzó Àsia s’atorga en el marc del conveni signat el maig de 2014 entre l’Ajuntament de Vic, Creacció, la UVic-UCC i Festival Nits de Cinema Oriental, amb l’objectiu de promoure relacions amb el continent asiàtic. Entre les moltes accions que s’impulsen en aquest marc s’atorga la beca a un estudiant de doctorat o de màster de la UVic que estigui en fase de redacció de la tesi doctoral, de manera que pugui culminar la seva recerca i alhora permeti a la Universitat entrar en contacte amb centres de recerca asiàtics d’interès. “A banda de permetre que un estudiant de la UVic-UCC pugui acabar els estudis a l’estranger, la iniciativa també ajuda a crear sinergies entre diferents àmbits de la ciutat amb el continent asiàtic”, ha dit Masnou.

Per la seva banda Susagna Roura ha manifestat que la beca entronca amb la voluntat educadora de la ciutat de Vic “un projecte que va dels 0 anys fins a la Universitat” i que “permet un apropament amb el món asiàtic, en l’àmbit de l’educació, la cultura i l’empresa”.

Sostenibilitat i model de negoci
Carlos Humberto Hurtado és graduat en Ciències Ambientals i actualment cursa un doctorat industrial dins el programa de Ciències Experimentals i Tecnologies de la UVic-UCC, amb una tesi sobre “Sostenibilitat d’un portfoli de solucions en el sector de l’aigua i la seva comunicació”. Segons ha explicat Núria Arimany, que codirigeix la tesi amb el professor Xavier Ferràs també de la FEC, el projecte té per objectiu identificar un conjunt de criteris d’anàlisi que facilitin l’alineació de valors de sostenibilitat en la relació client-empresa, per tal que es converteixin en impulsors per a la creació de valor social, econòmic i ambiental en les relacions comercials.

Si no hi ha res de nou, Hurtado visitarà la National Tshin Hua University de l’1 al 31 de març on treballarà des del departament d’Engineering and Engineering Management, al costat del professor Fen Wang, director del centre de recerca AM/SM.

Aquesta és la tercera edició de la Beca Horitzó Àsia. L’any 2014 la beca va ser atorgada a l’investigador Ignasi Arranz que va fer una estada a la Universitat Nacional de Taiwan; i l’any 2015 fou per a la investigadora Serena Sgarzi, que realitzà l’estada a la Jinan University de Xina.

20 de desembre de 2016