Carles Riba, ponent de la propera Àgora d’Opinió a Manlleu

El professor emèrit de la Universitat Politècnica de Catalunya Carles Riba Romeva serà el ponent convidat a la propera Àgora d’opinió, que tindrà lloc dijous 22 de març al Museu del Ter de Manlleu. Les inscripcions per al fòrum d’opinió i debat que enforteix vincles entre l’emprenedoria, la universitat, l’empresa i l’administració ja s’han obert i es poden formalitzar aquí.

Riba és el vicepresident de la Fundació CEQUIP (dels fabricants de béns d’equip) i president del Col·lectiu per a un Nou Model Energètic i Social Sostenible (CMES). La seva conferència porta per títol “El nou model energètic i les empreses” i serà el punt àlgid de l’acte, en format esmorzar. El ponent és també autor d’una quinzena de llibres tècnics sobre l’enginyeria de màquines i de nombroses publicacions en revistes especialitzades. Des de 1984 ha fomentat la col·laboració entre la universitat i les empreses. El 1999 crea i esdevé el director del CDEI-UPC (Centre de Disseny d’Equips Industrials) fins a la seva jubilació el 2017. En els darrers anys s’ha centrat en l’estudi de l’energia i en la necessitat d’impulsar la transició energètica vers les fonts renovables. El 2011 publica el llibre “Recursos energètics i crisi, la fi de 200 anys irrepetibles” a partir del qual es crea CMES.

Àgora d’opinió es va reorientar l’any passat i es celebra en el format d’esmorzar distès, seguit de la conferència d’un ponent destacat de l’àmbit empresarial, social, cultural o científic i d’un col·loqui obert. El fòrum és una iniciativa de Creacció, la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, el Casino de Vic, El 9 Nou, el Consell Empresarial d’Osona i la delegació d’Osona de la Cambra de Comerç de Barcelona.

Des de la primera edició el maig de 2013, han passat per l’Àgora d’opinió ponents com el vicepresident del FC Barcelona i director de Dorna Sports i Moto GP, Manel Arroyo; el doctor Bonaventura Clotet; o la psicòloga social experta en xarxes socials, Dolors Reig, entre d’altres.

3 de març de 2018