Arrenca un cicle conjunt entre Osona.com, El 9 Nou i entitats d’Osona per divulgar la xarxa de talent osonenc al món

“Talent convidat” vol reconnectar amb osonencs i osonenques que han desenvolupat la seva trajectòria professional fora de la comarca

Diverses entitats d’Osona, El 9 Nou i Osona.com han formalitzat avui la seva col·laboració per tirar endavant “Talent Convidat”.
Es tracta d’una iniciativa promoguda per Creacció en el marc del projecte DOT (Talent d’Osona) iniciat fa uns mesos per reconnectar la comunitat de talent d’Osona que ha desenvolupat una trajectòria professional destacada fora de la comarca.

“Talent Convidat” es desplegarà entorn de 10 osonencs i osonenques en format mensual. Cada mes es faran tres accions entorn de la mateixa persona entrevistada: Una entrevista gravada ven vídeo que realitzaran de manera alterna periodistes de El 9 Nou i d’Osona.com, un webinar obert al públic entorn d’una temàtica relacionada amb la trajectòria professional de l’entrevistat, i una reunió privada amb agents del territori i el talent convidat per buscar sinergies i intercanviar punts de vista per fer avançar àrees estratègiques de la comarca.

Les entrevistes, independentment del mitjà de comunicació que les realitzi, es divulgaran conjuntament a través d’Osona.com i El 9 Nou, i dels canals de comunicació de Creacció, Cambra d’Osona, Consell Empresarial d’Osona (CEDO) i Universitat de Vic-UCC.

Aquest dilluns s’ha formalitzat l’arrencada del projecte amb una signatura de conveni conjunta entre representants dels dos mitjans de comunicació, de Creacció i de les entitats col·laboradores.

La manlleuenca Violeta Sánchez, arrenca avui el primer Talent Convidat. Sánchez és Staff Research Engineer al National Renewable Energy Laboratory de Golden (USA), un dels laboratoris federals dels Estats Units més rellevants del món.
Podeu veure l’entrevista que ha realitzat la periodista Txell Vilamala de El 9 Nou aquí.
El webinar obert al públic amb Violeta Sánchez serà el proper 17 de juny a les 17.00h i estarà conduït per Albert Palou, investigador del Centre tecnològic BETA de la UVic-UCC.

La directora executiva de Creacció, Núria Macià, ha destacat que: “Talent convidat” és la conseqüència directa del projecte DOT. Ja tenim mapejats més de 250 osonencs i osonenques que ocupen posicions molt rellevants arreu del món. Són casos extremadament inspiradors i tots es mostren disposats a reconnectar i compartir amb el territori. Havíem de fer-ho extensiu tant per buscar sinergies, com sobretot per inspirar el talent de casa”.

Per la seva banda, el director de El 9 Nou, Agustí Danés, i el responsable de negoci i estratègia digital de Nació Digital, Jordi Font, han coincidit a posar en valor la col·laboració entre els dos mitjans publicant entrevistes de periodistes dels equips respectius, com una mostra del que ha de ser una cooperació natural en interès del territori.

7 de juny de 2021