Antoni Serra i Ramoneda presenta a la UVic el llibre Preferentes y subordinadas. Una tragedia espanyola

El catedràtic emèrit de la UAB i Síndic de Greuges de la UVic-UCC, Antoni Serra i Ramoneda, presentarà, el proper 21 d’abril (11h) el seu darrer llibre Preferentes y subordinadas. Una tragedia espanyola, a la Sala Segimon Serrallonga de la UVic.

El llibre parteix del convenciment que la causa de la mala premsa actual que tenen les preferents i les subordinades és el mal ús que en van fer moltes entitats financeres entre els anys 1999 i 2009. El daltabaix sofert per milers d’estalviadors va ser considerable i aquest problema encara continua aixecant una gran controvèrsia i està molt lluny d’haver quedat ben resolt.

Fins ara no es disposava d’una relació completa dels imports emesos per cadascuna de les entitats i de les seves principals condicions que facilités la comprensió d’aquests esdeveniments. L’essència d’aquesta obra és precisament satisfer aquest buit fent servir un llenguatge rigorós però assequible per als lectors sense grans coneixements tècnics.
La presentació anirà a càrrec del Rector de la UVic, Jordi Montaña. El llibre ha estat editat pel Servei de Publicacions de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i és el catorzè títol de la col·lecció «El espejo y la lámpara», iniciada el 2011.

19 d'abril de 2017